Image

Nikolina Babić večeras na tribini “Međimurske sportske legende”

Nakon velikog uspjeha nedavno održane prve tribine, studenti 3. godine prijediplomskog stručnog studija Menadžmenta turizma i sporta, smjera Sport, na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, uz potporu svojih mentora, Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije i Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca, pripremaju drugu tribinu.

Tribine su otvorenog tipa, a održavaju se na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu i putem live eventa na Facebook stranici MEV-a. 

Druga tribina održat će se  21. studenoga 2023. godine u 19.00 sati u velikoj dvorani  Centra održivog razvoja MEV-a. Gošća druge tribine je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza i potpredsjednica organizacije Tennis Europe iz Čakovca.

Nikolina Babić je svoju sportsku karijeru započela kao rukometašica, a trenutno je na čelu Hrvatskog teniskog saveza, gdje od 2018. godine svojim revolucionarnim promjenama znatno doprinosi razvoju tenisa u Hrvatskoj. Za vrijeme svog prvog mandata popularizirala je tenis u Hrvatskoj te promotivnim aktivnostima utjecala na povećanje njegove vidljivosti u javnosti. Hrvatska teniska reprezentacija za vrijeme njenog prvog mandata također je osvojila Davis Cup, igrala još jedno finale Davis Cupa, a na Olimpijskim igrama u Tokiju u finalu su igrala čak dva hrvatska para. 

Dr.sc. Andrijana Kos Kavran, jedna od mentora studenata u organizaciji tribina “Međimurske sportske legende” dodaje: “Mentorirajući studente, mogu s ponosom reći da su njihova predanost i entuzijazam ključni faktori uspjeha prve tribine. Uzbuđena sam zbog dolaska Nikoline Babić kao gošće druge tribine. Njena dostignuća u tenisu, kao i revolucionarne promjene koje je donijela Hrvatskom teniskom savezu, svakako će inspirirati naše studente i ostale posjetitelje tribine. Dovoljan razlog da se svi uključe i podrže ovaj događaj, bilo prisustvom u Centru održivog razvoja MEV-a ili prateći live event na Facebook stranici MEV-a.”