Lucija Lesjak skinula s trona nedodirljivu Sandru Perković

Proglašenjem najuspješnijih sportaša u 2021. u hotelu Hilton Garden Inn, 17. prosinca 2021., Sportski savez Grada Zagreba svečano je ispratio ovu sportsku godinu. Svečanosti su prisustvovali brojni sportski djelatnici i naši ponajbolji sportaši, a o njezinoj važnosti za hrvatski i zagrebački sport, među ostalim, svjedoči i nazočnost predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Kada pogledamo unatrag deset godina, veliko iznenađenje ovih izbora definitivo je Lucija Lesjak. Naime, u prethodnih 10 izbora, čast da bude najbolja sportašica Grada Zagreba pripala je vrhunskoj atletičarki Sandri Perković. Ove godine, najboljom sportašicom Zagreba proglašena je Lucija Lesjak. Kao članica Karate kluba Hrvatski dragovoljac, Lesjak je osvajačica brončane medalje u kategoriji +68 kg na Svjetskom prvenstvu, te brončane medalje ekipno na Europskom prvenstvu.

“Izvrsna godina za mene. Na početku se nije činilo tako, ali uvijek smo se usudili sanjati. Ova uspjeh se tek dogodio i treba uživati u tome”, kazala je Lucija za emisiju Sport nedjeljom.

Također, ove godine Lucija je osvojila još jednu nagradu. U ženskoj ekipnoj konkurenciji nagradu od HOO-a su dobile članice hrvatske karate reprezentacije (Ana Lenard, Lea Vukoja, Lucija Lesjak, Mia Greta Zorko) za osvojenu broncu u borbama na Europskom prvenstvu u Poreču.