Ena Babić sjajnim igrama do mjesta u najboljih deset igračica Sveučilišne lige

Drugu godinu zaredom, vrhunska tenisačica Sveučilišta Purdue, Ena Babić, dospjela je u All-Big Ten Team.

Ena Babić dolazi iz Čakovca, a od malena je prisutna na teniskim terenima. Završila je srednjoškolsko obrazovanje u Ekonomskoj i trgovačkoj školi u Čakovcu, a nakon srednje škole odlučila se za studij u Americi, a uz studiranje igra tenis u kojem postiže jako dobre rezultate.

Ovo priznanje za Babić označuje četvrtu godinu zaredom u kojoj je Sveučilište Purdue u sastav konferencije imenovao studenta sportaša.

Iskusna sportašica predvodila je sastav Boilermakersa u pojedinačnim i mečevima u parovima. U pojedinačnim mečevima ostvarila je rezultat 9-11, a u meču u parovima rekordnih 6-9 s osvojenim prvim mjestom. Njezine pobjede uključuju i pobjedu u tri seta nad Asukom Kawai (107. mjesto) iz Illinoisa i nad Rachel Hanford (92. mjesto) iz Minnesote.

Unatoč rezultatu 9-11 u pojedinačnim mečevima, šest poraza završilo je u tri seta ili tiebreakom, uključujući presudne igre protiv Big Ten igračice i novakinje godine Alexe Noel iz Iowe, Irine Cantos sa sveučilišta Ohio State (12.mjesto), Marie Shusharine iz Northwesterna i Kristine Novak iz Nebraske (125.mjesto).

U parovima, Babić je ostvarila 12-4 sa isječkom 8-3 u dvobojima, na prvom mjestu. Najčešća protivnica bila joj je Csilla Fodor, kojoj je izmaklo priznanje konferencije. Dvojac je otvorio sezonu pobijedivši šest od svojih prvih osam natjecanja, a od 26. veljače propustile su samo jedan meč.