Image

Završen Croatia Cup, pobjednici Ukrajinka i Austrijanac

Završnim susretima u pojedinačnim konkurencijama, nakon osmodnevnih borbi završeno je 24. izdanje CROATIA  cup-a,  međunarodnog teniskog turnira uvrštenog u kalendar Europske teniske federacije  Tennis Europe.

Na turniru koji je odigravan od 27. travnja do 4. svibnja na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu nastupilo je stotinjak natjecatelja iz dvadeset država: Slovenije, Poljske, Austrije, Ukrajine, Slovačke, Mađarske, Švedske, Malte, Francuske, Rumunjske, Litve Maroka, Crne Gore, Belgije, Njemačke i Hrvatske.  Brojem sudionika i brojem država  turnir je potvrdio status najstarijeg hrvatskog turnira u kalendaru Tennis Europe i  jednog od najznačajnijih turnira tog uzrasta u Europi.

U finale turnira dječaka zasluženo su se plasirali Austrijanac Lionel Freissnegg i Luka Mitrović iz Hrvatske. Pobjeda je pripala austrijskom igraču koji je slavio nakon velike borbe u tri seta 5:7, 6:0, 10-3.

U konkurenciji djevojaka pobjednički pehar zasluženo je osvojila Ukrajinka Alisiia Bodnar. U finalnom susretu protiv Paule Smolčić iz Hrvatske bila je bolja i slavila rezultatom 6:1, 7:5.

U konkurenciji parova turnir su osvojili Austrijanac Lino Klauser i Litvanac Kajus Seliukas. U finalnom susretu bili su bolji od rumunjskog para Nicolas Iordan i Yannis Dominic Szekely 7:5, 6:1.

Nera Skender i Paula Smolčić iz Hrvatske pobjednice su turnira ženskih parova pobjedom u finalnom susretu protiv Poljakinja Sonie Antczak i Karoline Pitry. Rezultat finalnog susreta 3:6, 6:3, 10-8.

Najveći značaj ovog turnira je, u sportskom, teniskom smislu,  u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnog iskustva.

Na kraju valja istaknuti tradicionalno odličnu organizaciju turnira za koju su svi sudionici i pratioci imali samo pohvale.