Zrinskice teško poražene u Koprivnici

U prvom susretu 18. kola, 1. hrvatske rukometne lige za žene, Podravka Vegeta je u Koprivnici pobijedila Zrinski 45:17, i još jedanput potvrdila odličnu formu posljednjih tjedana.

Izuzetno kvalitetno i odgovorno ušla je Podravka Vegeta u susret. U prvih 11. minuta postigla je čak 10, a primila samo tri pogotka. Za razliku od gošći koje ni jednog trenutka u prvom poluvremenu nisu zabile dva pogotka u nizu, Podravkašice su postizale pogotke u serijama. Stoga, nije čudno da su već u 16. minuti imale plus deset (16:6). I nastavila je domaća ekipa puniti mrežu Čakovčanki. Na kraju prvog dijela zaustavile su se na broju 26, a pri tome su primile 11 pogodaka.

Ritam igre i pogodaka nije bitno smanjen ni u drugom poluvremenu, premda je Antonio Pranjić iskoristio priliku i dao mogućnost cijeloj ekipi da se razigra. Na ulasku u posljednjih deset minuta već je bilo 20 pogodaka viška na strani Podravke. Utakmicu su zaokružile nizom od šest pogodaka zaredom i ostvarile još jednu uvjerljivu pobjedu (45:17).

Od 13 strijelaca u domaćim redovima, najbolja je bila Sara Šenvald sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja. Po šest pogodaka dale su krilne igračice Ana Turk i Andrea Šimara.  Kod gošći, najbolja bivša Podravkašica Selena Milošević sa sedam pogodaka.