Image

Zrinskice porazom završile sezonu

U Rijeci se igrao drugi susret koji je izravno krojio kraj ljestvice. Zamet je trebao pobjedu za siguran ostanak.

Zrinski je pak, bio bez pritiska jer su i prije susreta rukometašice iz Čakovca imale osigurano 3. mjesto. Gošće su bile bolje u prvom dijelu. I vodile su od početka do kraja. Zamećanke su doduše, imale nekoliko izjednačenja, ali ni jednog trenutka nisu vodile. Na poluvremenu su zaostajale tri pogotka. Početkom drugog dijela kao da je na teren izašla neka druga ekipa. Za 11 minuta uspjele su doći do izjednačenja 13:13, a onda na isteku treće četvrtine i prvog vodstva 15:14. Zrinskice se dakako, nisu predale. Šest minuta prije kraja imale su pogodak viška, ali nisu izdržale, ili bolje reći Zamet je imao furiozan završetak od četiri pogotka u nizu i na kraju slavio 20:17.

Milena Vujisić skupila je 10 obrana. Po šest pogodaka dale su Jana Markulinčić i Katarina Šutović kod pobjednica. Među gošćama 10 obrana Marte Kozjak. Prvi strijelac pak, bila je Lucija Cvitanović s pet pogodaka.

Podravka Vegeta je dakle novi prvak Hrvatske. To im je 27. naslov. Lokomotiva Zagreb je druga, Zrinski treći, a Dalmatinka četvrta. I to će biti naši europski predstavnici sljedeće jeseni. Ligu napuštaju ŽARK Split koji je već ranije odustao od natjecanja i Sesvete.