Image

Zrinski ide u EHF Euroligu

ŽRK Zrinski Čakovec osvojivši treće mjesto u prvenstvu 1.HRL za žene stekao je pravo nastupa u EHF Euro ligi uz ekipu Podravke i ekipu Lokomotive.

Upravni odbor kluba je na sinoć održanoj redovnoj sjednici jednoglasno donio odluka da se klub prijavi u natjecanje te smo odmah svoju odluku proslijedili odgovornima u HRS-u i potvrdili da želimo biti jedan od klubova koji će Hrvatsku predstavljati u ovom Europskom natjecanju sljedeće sezone.

“Veliki je to izazov za naš klub, prije svega financijski i organizacijski, no mišljenja smo da ćemo naići na razumijevanje lokalne zajednice kao i gospodarstvenika i da će Čakovec nakon dugo vremena ponovno dobiti  utakmice europskog natjecanja”.

Natjecanje se sastoji od tri pretkola i zatim grupne faze (grupa od 4 kluba) sa 6 utakmica, četvrtfinala i na kraju final foura. Ovog trenutka nema informacije od kojeg će pretkola krenuti u natjecanje (to će znati početkom srpnja op.a) kao i tko će im biti protivnik. Ždrijeb je krajem srpnja. Prvo pretkolo je na rasporedu početkom rujna, drugo početkom listopada, a treće početkom studenoga.

Također, nepoznato je koje će igrace nositi dres Zrinskogmu sljedećoj sezoni. Vjerujemo kako će odgovorni vrlo brzo imati odgovore i na to pitanje.

foto: Siniša Ludaš