Zabio najviše u 1. MNL, a jednog dana volio bi biti profesionalac

Osim za borbu na vrhu i na dnu, do posljednjeg kola vodila se velika bitka i za najboljeg strijelca 1. Međimurske nogometne lige. Nakon 34. odigrana kola, ta čast pripala je 21. godišnjem napadaču Međimurca Patriku Kiriću.

Kirić se nogometom počeo baviti sa 6 godina, a sam kaže da nikad neće zaboraviti prvi trening kada je započela ljubav prema nogometu. Igrao je u mnogo klubova, matični klub mu je upravo Međimurec iz kojeg je otišao u Varaždin. Nakon Varaždina, igrao je četiri godine u Međimurju pa je ponovno stigao poziv varaždinskog kluba. U Varaždinu je igrao 1. HNL za kadete i juniore. Prvu seniorsku sezonu odradio je u Nedelišću. Dobre igre dovele su ga do Poleta (SMnM) pa ponovni povratak tamo gdje je i sve počelo, u svoj Međimurec.

U karijeri su ga trenirali mnogi treneri, ali dva su mu posebno ostavila duboki trag.

Od trenera bih najviše istaknuo Nevena Bujanića te trenera Maria Kovačevića koji su mi uvijek davali podršku i usmjeravali me da idem pravim putem“, kazao nam je Kirić.

Iako mu je 21. godina, Kirić je već sada postao najbolji strijelac najvišeg županijskog ranga s 32 pogotka. Titula najboljeg strijelca je još slađa, budući da je cijelo prvenstvo bili neizvjesno.

Kirić je u 32 navrata rastužio protivničke vratare

“Jako sam sretan titulom najboljeg strijelca, ali to nebi došlo do toga da nema mojih suigrača, bez njih se ovo ne bi dogodilo i vrlo sam im zahvalan te ujedno ponosan na našu sezonu. Moji planovi su da probam postići čim više, nikad ne odustajem te i dalje živim san kako ću jednog dana postati profesionalan nogometaš te potpisati svoj prvi ugovor u karijeri. Nogomet je za mene način života, kroz cijeli moj život je bilo puno odricanja, uspona i padova, a najviše se zelim zahvaliti svojim roditeljima i cijeloj obitelji koji su svakog trenutka vjerovali u mene“, kazao nam je Kirić.