Vrijedna pobjeda Centrometala u Rijeci

Nakon dugo vremena Centrometal je u Rijeku došao kao veliki favorit.

Momčad domaćina znatno je pomlađena ušla u drugi dio sezone. Dobro je to za budućnost tog klub.a ali trenutno su ipak vjerojatno najslabija momčad u ligi. Ipak opreza nije nedostajalo, trebalo je i opravdati tu ulogu favorita.

U početnoj postavi Centrometala zaigrao je veteran Palinkaš, zbog smrtnog slučaja u obitelji izostao je Orešković. I dobro su Međimurci krenuli u utakmicu. Brzo je 5:2, pa 8:3. Blok Međimurca donio je nekoliko poena. Kako je set promicao prednost je samo rasla, na semaforu je 14:7. Malo problema sa prijemom i domaći su na minus četiri. No ubrzo sve dolazi na svoje mjesto, Međimurci imaju 22:14. Na kraju je Juras prošao za sigurnih 25:18.

Početkom drugog seta par nepotrebnih grešaka Međimuraca i Rijeka je prvi put povela sa 4:3. Nakon dosuđene rotacijske pogreške Centrometalu kod prijema, prve u sezoni, imala je Rijeka i 8:7. Malo je bilo i problema sa skok servisom domaćina. No blok poeni i napad sve su nadoknadili. Na servis je došao Martinko, ubacivao lopte i prednost je samo rasla. Domaći više nisu bili konkurentni i set je otišao gostima sa velikih 25:14.

Dominacija gostiju nastavila se i u trećem setu, Centrometal je poveo 6:1. Tu je utakmica rješena. Prednost je samo rasla do konačnih 25:12.Tek nešto malo više od sat vremena donijelo je najlakšu pobjedu u Rijeci ikad.

Posebno valja pohvaliti Palinkaša koji je odigrao odlično i u napadu i u bloku. Pobjedom se Centrometal probio na peto mjesto na tablici. U sljedećem kolu domaćini su posljednjeplasiranom Rovinju. Utakmica se igra u subotu 13. ožujka sa početkom u 18 sati. Publike nažalost ne smije biti, a opet će se osigurati stream za vjerne navijače.