Vrhunskim nastupom do bronce na Državnom prvenstvu

Proteklu nedjelju u Zagrebu na kuglani “Zagreb” održano je Državno prvenstvo u kuglanju u kategoriji mlađi juniori U-18 u Tandemu.

Na njemu je nastupao i tandem KK Željezničar Čakovec u sastavu Noa BranilovićKonrad Vikert i ostvarili su izvrstan rezultat osvajanjem bronce. Tandem Branilović – Vikert je kroz cijelo natjecanje pokazivo visoku kvalitetu kuglanja. U kvalifikacijama, gdje se zauzimaju pozicije za za daljnje natjecanje naš tandem je zauzeo 4. poziciju sa 253 srušena čunja, ispred njih su bili Ponikve 2 sa istih 253 čunja, Zabok 1 sa 257 i Grmoščica 2 sa 273 čunja). S tim rezultatom krenuli su u završnicu gdje su u tri meča pokazali vrhunsko kuglanje i sa prosjekom od 280 drva po nastupu pokazali da su zaslužili i više od bronce, ali to je draž natjecanja u Tandemu u kojem se igra na 2 dobijena seta, ako je rezultat 1:1 u setovima pristupa se “‘sudden victory'” gdje svaki igrač baca po dva hica i dalje ide Tandem koji ima više srušenih drva.

Naš tandem je suvereno došao do polufinala i tu je “zapeo” upravo u ‘sudden victory’ i tako ostao na bronci. Još valja napomenuti da je Noa Branilović tek prije neki dan napunio 14 godina i tako stekao pravo nastupa na Državnom prvenstvu, a Konrad Vikert ima 16 godina i pred njima su još godine nastupa u ovoj kategoriji .

Svaka vam čast Noa i Konrad!