Image

Velika pobjeda Centrometala

Odbojkaši Centrometala u najbitnijoj domaćoj utakmici u sezoni dočekali su osječku Mursu.

Dvije momčadi koje se bore za drugu poziciju u ligi. Na tribinama se okupio značajan broj navijača koji su očekivali pobjedu. No domaći nisu krenuli dobro. Mursa je povela 5:1. Najbitniji igrači Centrometala nisu imali svoj dan i Mursa ima prednost od 19:13, set lagano dobivaju sa 25:18.

Domaćini su imali loš servis i veliki problem sa prijemom, premalo raspoloženih igrača. Iako su u drugom setu Međimurci poveli 4:2 ubrzo Mursa ima plus pet kod 11:16. Malo tko je tad mogao pomisliti na preokret. No sa par blokova Međimurci se približavaju. Kod 14:16 zbog provokacije Martinko dobiva žuti karton. Poen kasnije i reprezentativni libero Busak Vidaković iz Murse također dobiva žuti karton. Domaći u tim trenucima dobivaju ogromnu podršku s tribina. U igru su ušli Novak i Lučić i odigrali dobru rolu. Gosti su se pogubili u toj situaciji i Centrometal iz ničega sa 25:20 dolazi do poravnanja.

Treći set Mursa se konsolidirala i povela 6:3, to održavaju do 12:17. U igru se vraćaju Juras i Rendić. Ogromna buka u dvorani, domaći nošeni velikom podrškom svojih navijača izjednačuju na 18:18. Ubrzo Centrometal vodi 23:20 i sa 25:22 dolazi do vodstva od 2:1. U dvorani delirij. Centrometal je poveo 11:7 u četvrtom setu. I tu je bio kraj, rutinski su to odradili za konačnih 25:22.

Prvi veliki „skalp“ međimurske momčadi nakon dugo vremena. Centrometal sada sa skorom 6-1 i set razlikom 19:5 dijeli drugom mjesto sa Ribola Kaštelom. A upravo za dva tjedna Centrometal gostuje u Kašteli. Narednog vikenda Centrometal će imati odmor jer su ždrijebom slobodni u osmini-finala Kupa Hrvatske.