Image

U Čakovcu održan 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Međimurske županije

Na čakovečkom stadionu SRC-a Mladost održan je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Međimurske županije.

Svoje sportske vještine, ali i fair play pokazalo je 500-tinjak mališana iz 12 međimurskih vrtića, u pratnji svojih odgojitelja, te uz bodrednje obitelji i prijatelja na tribinama. Djeca su snage odmjerila u nogometu, atletskim disciplinama i rukometu.

Tom prigodom učili su o timskom radu, prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i zdravom načinu života, kao glavnim odlikama i porukama Hrvatskog olimpijskog odbora.

Program je već tradicionalno krenuo svečanim defileom svih sudionika vrtićke olimpijade, njihovih odgajatelja i voditelja, a po jedan predstavnik svakog vrtića imao je čast nositi olimpijski plamen. Sportski dan u Čakovcu mogao je krenuti podizanjem olimpijske zastave, koju su nosili prošlogodišnji pobjednici iz Dječjeg vrtića Cipelica – Pia KraljićSven LackovićJakov PandurovićGrga RatajecLana BožićLora KorotajJakov Vinko i Lukas Fodor.

Sve njih na samom početku pozdravili su domaćin Mato Kljajić, predsjednik Zajendica sportskih udruga i saveza Međimurske županije te gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i Nives Kolarić Strah, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije, ponosni na sportsko Međimurje i mališane koji su uživali u aktivnostima i druženju.

tekst i foto: Grad Čakovec