Tin Tompić:”Svaka minuta provedena u Premijer ligi puno mi znači”

Međimurje je oduvijek bio kraj s puno rukometnih talenata. Neki od njih isplivali su na površinu, nekima to nije uspjelo, ali naš kraj poznat je po dobrom i kvalitetom radu u rukometnim vodama.

Dolazi nam novi val talentiranih rukometaša, a jedno mjesto u tom valu rezervirano je za Tina Tompića, 17 – godišnjeg Čakovčanina koji nastupa u redovima varaždinskog premijerligaša.

Tin pohađa treći razred općeg smjera Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, a rukometom se bavi od 2. razreda osnovne škole te od samih početaka igra na poziciji desnog krila. Ima više sportskih uzora, ali nikog posebnog. Neki od idola su mu Stephen Curry (NBA igrač) i Goku (fiktivni lik), no najvećim uzorom smatra svoje suigrače.

Kada si se počeo baviti rukometom?

Počeo sam trenirati u tadašnjem RK Međimurju. Bio sam prekomjerne težine pa sam radi vlastitog zdravlja počeo trenirati rukomet. Već nakon prvih par treninga osjetio sam pripadnost, stekao nove prijatelje i veliki interes za rukomet.

Koje trenere bi istaknuo u dosadašnjoj karijeri?

Prvi trener bio mi je Davor Varga od kojeg sam naučio najviše o rukometu, zatim su uslijedili Dario Varga, Antonio Anđel i Tomislav Horvat. Nakon dolaska u Varaždin treneri su mi bili Damir Turković i Vladimir Malner koji obojica danas uspješno vode prvu ekipu.

foto: Tin Tompić

Zašto si MRK Čakovec zamijenio s GRK Varaždin 1930?

U prvom sam se razredu srednje škole odlučio za promjenu okoline zbog želje za igranjem 1. hrvatske kadetske lige te prešao u Gradski rukometni klub Varaždin 1930. U klubu sam bio dobro prihvaćen te sam u relativno kratkom vremenu osjetio veliki napredak zbog povećane ozbiljnosti i kvalitete treninga. Za seniorsku sam ekipu debitirao s 15 godina u Kupu Hrvatske protiv PPD Zagreba. To  mi je bilo interesantno iskustvo. Za vrijeme provedeno u Varaždinu sklopio sam nova prijateljstva i naučio mnogo bitnih sportskih, ali i životnih stvari.

Klub ove sezone odlično stoji u Premijer ligi. Kako si se snašao u seniorskom rukometu?

Ove sezone super stojimo u Premijer ligi (2. mjesto) i toplo se nadam da će se klub plasirati u ligu za prvaka. Razlozi dobre igre su zajedništvo i dobri odnosi u ekipi, kvaliteta i zalaganje na treningu. Svaka minuta provedena u Premijer ligi puno mi znači. Razlika u igri je jako primjetljiva, igra se jako brzo, sasvim jedna nova razina. Za igranje u Premijer ligi potrebno se u potpunosti posvetiti rukometu na terenu, ali i izvan njega. Zbog dobre igre u Premijer ligi uvršten sam u pričuvni sastav Hrvatske kadetske reprezentacije. Dosadašnjim dijelom sezone sam izuzetno zadovoljan. Atmosfera u ekipi je super, imamo dobar spoj mladosti i iskustva i odlične trenere. Svaki pojedinac daje sve od sebe za dobrobit ekipe što pokazuju i rezultati.

U seniorskom rukometu tvoja eksplozija se dogodila upravo protiv Čakovca. Kakav je bio osjećaj igrati u dvorani u kojoj si prošao puno toga?

Zbog pozitivnog testa na Covid-19, nisam igrao ozbiljnu utakmicu od 12. mjeseca pa sam na utakmicu protiv Čakovca došao iznimno motiviran, uzbuđen i željan igre. Utakmica je bila kao i svaka druga, bez posebnih osjećaja. Dao sam sve od sebe i odigrao dobro. Na kraju smo pokazali da smo bolja i kvalitetnija ekipa i uz manje probleme uspjeli pobijediti.  

Zahvaljujemo Tinu što je u “gustom” rasporedu odovjio vremena za nas.

foto: Tin Tompić