Tin Tompić na kadetskom popisu za Europsko prvenstvo

Izbornik hrvatske muške kadetske reprezentacije Krešo Ivanković, objavio je popis od 19 igrača koji nastavljaju pripreme za skorašnje Europsko prvenstvo kojem je Hrvatska domaćin od 12. – 22. kolovoza u Varaždinu i Koprivnici. Među odabranm igračima je Čakovčanin Tin Tompić, član GRK Varaždin. Uz tih 19 igrača, na listi pričuva nalaze se još petorica rukometaša koji mogu biti pozvani nakdno ukoliko se za to ukaže potreba. Reprezentacija se okuplja u Zagrebu, 22. srpnja u 10 sati i 30 minuta ispred Doma sportova i odmah produžava put u Đurđevac gdje će boraviti do 01. kolovoza.

Već je odavno poznato da će Hrvatska svoje susrete prvog kruga igrati u Koprivnici. Naši suparnici su Portugal, Austrija i Francuska. Tim redoslijedom će se i igrati susreti. Prvi je na rasporedu 12. kolovoza u 20 sati i 30 minuta, drugi dan poslije, a s Francuskom se igra 15. kolovoza. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine idu u borbu za medalje, a ostali razigravaju za poredak od 9. – 16. mjesta.

Popis igrača je sljedeći:
1. DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
2. TOMA LUČIN – RK BALIĆ – METLIČIĆ
3. MATEJ MANDIĆ – RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI
4. IVAN BARBIĆ – RK SENJ
5. GRGO LUKETIN – RK BALIĆ – METLIČIĆ
6. PATRIK HRŠAK – MRK DUGO SELO
7. FABIJAN GRUBIŠIĆ – GRK VARAŽDIN 1930
8. MISLAV OBRADOVIĆ – RK DUBRAVA
9. JAKOV DUJIĆ – RK BALIĆ – METLIČIĆ
10. MARIN LISAC – RK DUBRAVA
11. JAKOV NERALIĆ – MRK DUGO SELO
12. DAVID JURIŠIĆ – WILHELMSHAVENER HV
13. MARIO ZAKIĆ – RK MOSLAVINA
14. MARIN BOŽIČEVIĆ – RK ĐAKOVO
15. MATIJA CAR – RK ZAMET
16. TIN TOMPIĆ – GRK VARAŽDIN 1930
17. MATEJ KOMLJENOVIĆ – RK SISAK
18. ADAM ŠALIĆ – RK DUBRAVA
19. ZLATKO RAUŽAN – MRK DUGO SELO

Tin je rukomet počeo igrati u RK Međimurju, a kasnije u Čakovcu. Bio je prekomjerne težine pa je radi vlastitog zdravlja počeo trenirati rukomet. U prvom razredu srednje škole odlučio se za promjenu okoline zbog želje za igranjem 1. hrvatske kadetske lige te prešao u Gradski rukometni klub Varaždin 1930. U klubu je dobro prihvaćen te je u relativno kratkom vremenu osjetio veliki napredak zbog povećane ozbiljnosti i kvalitete treninga. Za seniorsku ekipu debitirao je s 15 godina u Kupu Hrvatske protiv PPD Zagreba.