Tijana Korent:”Zadovoljna sam odrađenim skokovima, iako sam napravila grešku”

Hrvatske gimnastičarke nisu se uspjele plasirati u neko od pojedinačnih finala na Europskom prvenstvu u Baselu. Prvoga dana natjecanja na programu su bile ženske kvalifikacije, a najbliže finalu došle su Tijana Korent sa 17. mjestom na preskoku, te Ana Đerek koja je bila 21. na parteru među 91 gimnastičarkom na ovoj spravi.

Finalistica prošlog EP-a na preskoku, Tijana Korent, odradila je jučer dva skoka (12.233 i 13.233) i s ukupno 12.733 boda zauzela 17. mjesto.

“Zadovoljna sam odrađenim skokovima, iako sam napravila grešku u prvom skoku i na žalost pala taj prvi, novi skok. Međutim, ima još puno mjesta za napredak. Taj skok me izbacio iz borbe za ulazak u finale, ali ne mogu reći da sam žalosna. Kao što sam govorila u najavi, ovo nam je prvo međunarodno natjecanje ove godine, što nikako nije dobro za isprobavanje novih skokova, no negdje sam morala početi ove sezone. Možda mrvicu žalim što je to bilo baš na EP-u, bilo bi mi puno draže da smo imali neki svjetski kup prije ovoga, da sam tamo mogla probati taj skok i doći puno sigurnija ovdje, no ako ništa drugo, ovo mi je poticaj za daljnji rad, veće ulaganje… Jednostavno, vidjela sam da sve ovo što radimo, bez obzira na moje godine, a čini mi se da sam među starijim gimnastčarkama ovdje, još uvijek mogu naučiti nešto novo, još uvijek mogu konkurirati za izvedbu novih skokova”, rekla je nakon kvalifikacija Tijana Korent.