Tijana Korent: “Zbog svih tih strogih epidemioloških mjera, ovdje smo po malo svi na iglama”

Samo četiri mjeseca od za hrvatsku gimnastiku povijesnog Europskog prvenstva u Mersinu gdje smo osvojili čak 4 medalje i imali 8 seniorskih i 7 juniorskih finala, pred nama je novo prvenstvo Staroga kontinenta. Ovoga puta samo seniorsko.

Čak 268 sportaša (109 gimnastičarki i 159 gimnastičara) iz 38 europskih zemalja okupio je švicarski Basel, a natjecanje će sutra (srijeda) otvoriti kvalifikacije gimnastičarki u kojima će nastupiti i četiri Hrvatice – dvostruka finalistica iz Mersina Christina Zwicker, aktualna juniorska viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama Sara Šulekić, olimpijka Ana Đerek te još jedna finalistica s prošlog EP-a, Tijana Korent. Svoje dojmove prije nastupa, otkrile su sve hrvatske reprezentativke.

Nekako nam je svima ovo EP brzo došlo s obzirom da smo u 12. mjesecu bili u Mersinu i već 4 mjeseca nakon stigao je Basel. Obično je praksa da se EP održava u razmaku od godinu dana, ali obzirom na cjelokupnu situaciju zadnjih godinu i nešto s COVID mjerama, sve se mijenja pa tako i naš sport. Ali moramo se svi prilagoditi. Nakon Mersina za mene je uslijedio kratak odmor, a onda odmah pripreme za svjetske kupove i EP. Na žalost, svjetski kupovi su otkazani svi redom i nismo nastupali nigdje, sve do sada. Meni je to izuzetno žao, jer spremila sam novi skok na preskoku koji bih željela izvesti na ovom EP i bilo bi mi puno lakše da sam ga barem nekoliko puta mogla izvesti na drugim natjecanjima. Da osjetim kako je to nastupati s novim skokom. Ali, na žalost, zbog toliko otkazivanja, EP će biti prvo gdje ću izvesti novi skok. Iskreno, zbog svih tih strogih epidemioloških mjera, ovdje smo po malo svi na iglama. Ne možemo ostati u dvorani ni 5 minuta nakon što se najavi kraj treninga kako bi se barem istegnuli ili napravili neke druge vježbe koje su nam potrebne. Maske moramo nositi čak ponekad i kad se zagrijavamo, ako nismo baš na spravi na kojoj bi trebali biti. Izlazi iz hotela su nam ograničeni, ali mogu reći da se zaista svi pridržavaju mjera, svi se trude najbolje što mogu kako bi natjecanje prošlo u najboljem mogućem redu, jer mislim da je svima u interesu pokazati disciplinu i dokazati da se natjecanja mogu održavati i u ovakvim vremenima i da nema potreba otkazivati natjecanja. Ako se svi pridržavaju mjera, ako svi rade ono što im je rečeno, mislim da se svako natjecanje može održati i biti uspješno”, kazala je Tijana uoči sutrašnjeg nastupa.

izvor: HGS

foto: HGS