Image

Tara i Ana nastupale na Svjetskoj ligi

Od 27. do 30.06 se u Poreču održavala Svjetska liga mladih koja je sakupila preko 3000 karateka i 70 zemalja svijeta.

Do sada su se, osim u Poreč, održala 2 kola lige, u Fujairahu (UAE) i A Coruni (Španjolska), a do kraja godine su planirana još 2 kola – Cancun (Meksiko) i Venecija (Italija).

Kao predstavnice Karate kluba Međimurje, nastupile su Ana Karadža i Tara Lesjak.

Ana je nastupila prvi dan u kategoriji juniorki do 59kg. Nakon ostvarene pobjede u prvom kolu protiv predstavnice Italije, Ana gubi u drugom kolu protiv predstavnice Ukrajine. Kako njena protivnica nije ušla u finale, tako je Ana izgubila mogućnost za ulazak u borbu za medalju. Ana je pokazala borbenost i želju, a borbu je odradila na visokom nivou.

Tara je nastupila drugi dan u kategoriji kadetkinja preko 61kg. Nakon što je bila slobodna u pretkolu, Tara je prvu borbu radila protiv predstavnice Egipta koju nažalost gubi. Tara je također pokazala određenu razinu borbenosti i želju, ali jednostavno neke stvari se nisu poklopile i na kraju rezultat nije bio onaj koji su priželjkivali svi zajedno.

Cure je vodio trener Kristijan koji je, osim pohvale curama, izjavio kako su bili jako teški uvjeti u dvorani zbog vrlo visoke temperature i jako malo zraka te je iz tog razloga ponosan na cure jer su u tom trenutku dale svoj maksimum.