Sport kod Domjanića živi se 24 sata dnevno

Sport u obitelji Domjanić živi se 24 sata na dan. Mladi nogometaši Niko i Roko imaju veliku podršku roditelja Sanele i Željka koji su i sami bili vrhunski sportaši.

Mama Sanela bavila se stolnim tenisom, a u 17 godina bila je stalna reprezentativka bivše Jugoslavije, a kasnije i Hrvatske u svim dobnim skupinama. Karijera joj je bila mladost na koju je tek sada ponosna. U ono vrijeme činilo joj se da je to normalno što joj se događa, ali naravno da nije bilo baš tako.

“Da bi se uspjelo trebalo je puno odricanja, razumijevanja i ljubavi za ono što radiš. Nije bilo lako uskladiti brojna putovanja i redovno školovanje, ali na kraju trud se isplatio”, poručila je Sanela.

Tata Željko je u dvadeset godina aktivnog igranja nastupao za NK Čakovec, NK Međimurje, NK Lučko, NK Sesvete, NK Inter (Zaprešić), NK Zagreb. Upoznao je jako puno ljudi s kojima se veselio svakom sportskom uspjehu i s kojima je i dan danas u kontaktu. Kao najveći uspjeh Željko bi izdvojio igranje u 3.pretkolu UEFA-cupa sa NK Zagrebom i osvajanje malonogometnog turnira Kutije šibica.

“Sretan sam što sam uz nogometnu karijeru završio Kineziološki fakultet, što mi je u tom trenutku predstavljalo određeni problem da možda napravim još bolju nogometnu karijeru, ali ne žalim ni za čim jer danas sam ponosan na sebe što radim u Srednjoj školi Čakovec kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture i prenosim sve svoje znanje na mlade naraštaje, dok kao trener radim u NK Draškovec 4. HNL”, kazao nam je Željko.

Domjanići žive sport

Svoju ljubav prema nogometu prenio je na svoje sinove koji danas rasturaju u dresu NK Varaždin.

Niko Domjanić (18) u posljednjih nekoliko godina zabija golove u 1. HNL za mlađe kadete, a ove sezone najbolji je strijelac 1. HNL za juniore. Može se pohvaliti da je zabio u svim dobnim kategorijama, a najviše je ponosan na prvi seniorski pogodak u kup susretu sa Sesvetama.

“Jako sam ponosan i sretan na sebe što sam dobio priliku od trenera i svu podršku stožera i kluba. Puno je bilo emocija, još sam k tome postigao i pogodak koji me još više motivirao da tako i dalje nastavim”.

Mlađi brat Roko (15) nogometom se počeo baviti u vrtićkoj dobi prije devet godina, a njegov najveći uzor je djed s kojim se jako voli družiti, koji mu priča svoja nogometna iskustva iz mladosti i koji ga potiče i podržava da postane što bolji igrač. Naravno, kao svoje uzore spomenuo je još majku i oca koji ga podržavaju u svemu što radi na terenu i izvan njega. Kao posljednjeg spomenuo je svog brata koji mu počinje biti sve veći i veći uzor zbog igara koje pruža u zadnje vrijeme.

Roko i Niko jednog dana žele biti reprezentativci

Sanela i Željko ne tako davno uveseljavali su navijače, roditelje i prijatelje svojim rezultatima. Sada je došlo vrijeme na njihove sinove pred kojima je još duga igračka karijera.

“Živimo u modernom dobu koje se ne može uspoređivati sa onim što je bilo prije 30 godina, danas klinci imaju idealne uvjete za rad, umjetnu ili hibridnu travu, video analize svake utakmice, mobilne aplikacije za pretrčane kilometre i druge stvari koje ih čine boljim i kvalitetnijima. Lijepo je gledati djecu kada igraju nogomet sa voljom i željom i da su u tome sretni i uspješni”, poručili su ponosni roditelji.

Za sada u obitelji Domjanić jedino se mama Sanela može pohvaliti nastupom za reprezentaciju Hrvatske, ali Roko i Niko ne skrivaju ambiciju jednog dana zaigrati u kockastom dresu.

“Željeli bi postati reprezentativci te sagraditi profesionalnu karijeru”, kazala su složna braća.

Nogomet je kod Domjanića doručak, ručak i večera, a mama Sanela sve to stoički podnosi, a i sama kaže kako je te teme uveseljavaju.

“Nogometne teme koje su kod nas svakodnevno prisutne me uveseljavaju, ispunjavaju i čine moj život. Naša obitelj živi sport i ništa nam nije teško što se tiče sporta. Mogu reći da sam danas ponosna mama dvojice sinova koji danas imaju moju veliku podršku u onome čime se bave baš kao što sam je i ja imala. Moram napomenuti da mi je prije svega važno da moji sinovi izrastu u dobre i poštene ljude”, iskreno će mama Sanela.

Roko i Niko imaju veliki podršku roditelja

Na samom kraju razgovora, vesela obitelj Domjanić poslala je poruku svim sportašicama i sportašima.

“Poručili bi vam da nikad ne smijete odustati, u svakom sportu ima uspona i padova, ali baš to čini sport i život zanimljivim. I na kraju bi vam još poručili da se svaki trud isplati”