Image

Šarić zabio za pobjedu

Polet je pobjedom zaključio još jednu uspješnu jesen.

Polet – Varteks 1:0 (0:0)

Bila je to utakmica dvaju raspoloženih protivnika, u kojoj su gledatelji mogli uživati, kao uostalom i u prvoj u Varaždinu. U prvom dijelu Poletovci mogu žaliti za propuštenim prilikama koje je obranio vratar Mrmić. Imao ih je i Varteks, ali Dino Jambres zaustavio je sve što je trebalo.

U nastavku ponovno Polet ima više prilika, a nagrada im je stigla pred sam kraj susreta kada je siguran realizator kaznenog udarca Marko Šarić.

Gosti su se u prvom dijelu razljutili na suca smatrajući da im nije sudio kazneni udarac.

Prava trećeligaška utakmica, obje ekipe su imale puno šansi, a pohvalio bih Varteks, koji nam je pružio odličan otpor, kao malo koja ekipa u ligi. Pohvalio bih vratare obaju momčadi, Jambresa i Mrmića, koji su branili danas na prvoligaškoj razini. Bila je i odlična atmosfera, navijanje na obje strane. Mislim da smo imali odličnu jesen, sad se idemo pripremati za nastavak, na proljeće“, kazao je Josip Brezovec, trener Poleta.

S druge strane trener Vukelić nije imao previše što zamjeriti svojim igračima.

“Čestitke prvacima, danas su i pokazali da su prvaci, ali ne mogu se oteti dojmu da je malo suđenje danas naginjalo za domaćina. Imali smo evidentan previd, u prvom poluvremenu, kada nam nije suđen čisti penal, što je valjda previd, znam. A sve ostalo je bilo odlično, Polet zasluženo prvi, dobri treneri, a mislim da su danas treneri mogli najviše profitirati. Idemo dalje, okrećemo se pripremama i idućoj polusezoni”, istaknuo je Zoran Vukelić, trener Varteksa.

Polet – Jambres, Štefanec, Mesarić, Fotak, Mezga (od 90. Vincetić), Težak (od 46. Benko), Barat, Jurinić (od 46. Šarić), Patafta (od 90. Horvat), Žganec, Telebar (od 70 Bančić). Trener: Josip Brezovec.

Varteks – Mrmić, Anđelković, Vlah, Lukačić (od 88. Novosel), Stojko, Mikičić, Matova, Milašinović (od 63. Kos), Dolovski, Glavica, Rumbak (od 90. Ivančić). Trener: Zoran Vukelić

tekst i foto: NK Varteks