Rošić:”U ribolovu sam jako uporan, odgovoran, temeljit i ambiciozan”

I ove godine a već tradicionalno Međimurski ribolovni savez organizirao je pojedinačno natjecanje u Lovu ribe udicom na plovak za kategorije Mastera i Veterana. U ligi Mastera  nastupale su osobe koje imaju minimalno navršenih 55 godina, a mlađe su od 65 godina starosti. U  ligi Veterana natječu se osobe od 65 -75 godina starosti, naravno da mogu i stariji od 75, ali uz predočenje potvrde o zdravstvenoj sposobnosti (ukoliko nemaju potvrdu, kao potvrda može poslužiti „pratnja oba roditelja ili pratnja medicinske sestrice“).

Ligu  Mastera lovilo je 16 natjecatelja, a  ligu Veterana 17 natjecatelja. Vrlo pohvalno je da se u ligi Mastera natjecala i jedna natjecateljica koja svojim vedrim karakterom podiže atmosferu na natjecanju, a ujedno je i odlična natjecateljica što dokazuju  rezultati na održanim natjecanjima. Ujedno je i ovo poziv svim natjecateljicama da joj se pridruže iduće godine. Pobjednik u kategoriji Mastera bio je Rošić Mensur član SRD „MURE“ iz Murskog Središća dok je u kategoriji Veterana pobjedu odnio Mladen Kovač član SRD „GLAVATICE“ iz Preloga.

Ribolov?

Ono što volim raditi u tome sam jako uporan, odgovoran, temeljit, ambiciozan, a to je prije svega ribolov. U ostalim stvarima sam kampanjski-kampanjac.

Učitelj ribolova?

Moj pokojni susjed, zaljubljenik u ribolov. Prvi  je usadio želju u mene za ribolovom (ta želje je i danas jaka i velika kao i prvog dana), uputio me u osnovne stvari a kasnije sam ja spoznao ostalo i zaljubio se u sve čari ribolova.

Oprema nekad-danas-razlika između njih?

Kao i svim ribičima moje generacije meni su također prvi štapovi bili od ljeske. Slijedili su ih bambusovi štapovi, pa zatim legendarne „Germine“. Nakon „Germina“ dolaze prvi teleskopski direktaši. Današnja se oprema jednostavno iz puno razloga ne može uspoređivati sa onom od prije.

Prepreke u 2020. godini?

Najrađe bih je zaboravio iz više razloga. Prvi i najvažniji je Corona i „okovi“ koje nam je ona nametnula. Ponosan sam što sam bio sudionik  Međimurske Master lige. Od odlovljenih 6. kola lige 6. puta sam oko vrata nosio medalju kući te sam na kraju i osvojio ligu.

Konkurenti?

Svaki natjecatelj koji dolazi na natjecanje je konkurent  za osvajanje odličja. Nikad ne možeš biti siguran da baš on neće ulovit neku „bonus ribu“ i preteći tebe za nekoliko grama!? Dečki koji su me najviše pratili u Međimurskoj Master ligi su: Rajmond Pokrivač, Nenad Nađ, Darko Oreški, Damir Horvat, Zlatko Katančić

Hobi ribolov?

„Ribolov ne smije trpjeti zbog posla“!!! Pošto sam u penziji lakše se snalazim oko toga, odnosno lakše pronalazim vremena da uskladim sve obaveze koje su stavljene pred mene.

Neki od značajnih ulova?

Nisam od onih što „ganjaju kapitalce“-kapitalne ribe,  više volim odlazit na natjecanja i odmjerit snage sa drugim natjecateljima. Jednom prilikom sam u Sloveniji u Laškom za tri sata ribolova ulovio 59 800 grama ribe-što bi preračunato u kilograme iznosilo 59, 8 kg, ribe sa ŠTEKOM.

Kratkoročni planovi?

Želim postići što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu za Invalide u Radečama u Sloveniji koje će se održat ako Bog da ove godine. Klupski bih volio da ostvarimo ekipno što  bolji rezultat u II Hrvatskoj ligi sjever.

Potpora?

Potporo za natjecanja u mamcima i hrani dalo mi je moje matično društvo a to je SRD „MURA“ Mursko središće i na tome im još jednom HVALA.

Izuzetno sam i zahvalan svojoj obitelji koja ima razumijevanja za moju strast i podupire me u tome.

Prijedlozi?

Prije svega pohvalio bih cjelokupni  rad Ribolovnog savez Međimurske županije na čelu sa predsjednikom Zoranom Pfeiferom i tajnikom Darko Oreškijem.  Naravno i svu ekipu oko njih koja ulaže izuzetan trud na dobrobit svih nas ribića.

2021. godina ?

Želim da se sve što prije vrati u normalu, bez svih tih groznih bolesti i nepogoda koje nas prate u zadnje vrijeme a  što se tiće ribolova, želim nam svima skupa da se što više družimo uz vodu, naravno na  ribolovu. BISTRO!

tekst: Miroslav Mikulčić