Rino Megla: Predanim radom do priznanja “Franjo Punčec” za životno djelo

Na nedavno održanom izboru najsportaša Međimurske županije, dodijeljene su mnoge nagrade. a na našem portalu moći ćete se pobliže upoznati sa svakim od dobitnika neke od priznanja.

Dva sportska entuzijasta, Stjepan Križarić i Rino Megla zasluženo su nagrađeni priznanjem “Franjo Punčec” za životno djelo. O Stjepanu Križariću već ste imali prilike čitati, a sada se možete upoznati sa sportskim životom Rina Megle.

Rino Megla rođen je 1956. godine, a trenutno je član STK Putjane iz Čakovca. U stolnom tenisu je više od 50 godina, a u svojoj igračkoj karijeri branio je boje Slobode Mihovljan, Čakovca i Putjana. Trostruki je seniorski prvak Međimurja, dva puta je bio drugi i jednom treći. U konkurenciji parova čak je sedam puta bio najbolji u Međimurju, dva puta je bio drugi, a jednom treći.

foto: eMedjimurje

I u konkurenciji veterana je bio uspješan, čak je devet puta bio najbolji Međimurec u svojim starosnim kategorijama. I na nacionalnom nivou ostavio je zapaženi trag, a odigrao je i sezonu u Superligi.

1973. godine proglašen je najboljim igračem tadašnje Općine Čakovec. 2003. mu je dodijeljeno godišnje priznanje Franjo Punčec, a pet godina kasnije i Grb Grada Čakovca. Bio je u dva mandata predsjednik STK Putjane, a u dva navrata je obnašao dopredsjedničku funkciju u Međimurskom stolnoteniskom savezu, te je bio član Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

Kada ste već tu, pogledajte prvu epizodu našeg serijala”Spominaje”.