Image

Rino Megla osvojio prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu za oboljele od Parkinsonove bolesti

Rino Megla je na Svjetskom prvenstvu za oboljele od Parkinsonove bolesti koje se održava u austrijskom Welsu osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji.

U kategoriji 3, prvo je bio pozicioniran u grupi 7 gdje je slavio u svih 5 mečeva uz razliku 15:1. U prvom meču je svladao Austrijanca Doringera (0:3), u drugom slovenskog suparnika ponovno s 3:0 pa u trećem meču češkog s 3:1, a to je ujedno bio i jedini set koji je Rino izgubio. U četvrtom meču je s 3:0 slavio protiv njemačkog stolnotenisača Klosea, da bi u petom upisao još jednu pobjedu protiv Kirzingera (3:0), također njemačkog igrača.

Pozicioniravši se u glavnu grupu 4, Rino je ponovno bio prvi. Ovdje je prvo slavio protiv Heißmanna (0:3), zatim van Neervena istim rezultatom pa i protiv češkog igrača Danihelka (3:0). Četvrti je na redu bio Hubert Rosskothen kojeg je također savladao s 3:0, što je Rino ponovio i u još jednom meču, ovaj put protiv protiv Kaltengeggera.

U finalnoj fazi natjecanja, prvo je bio slobodan, da bi u drugom meču slavio protiv Baltusa 3:0. a nakon njega i protiv Capudera (3:0). Rino je u polufinalu istim rezultatom svladao engleskog igrača, da bi ni više ni manje, u finalu ponovno s fenomenalnih 3:0 slavio protiv Engleza Leea.

Tako je Rino sjajnim mečevima osvojio najsjajnije odličje na Svjetskom prvenstvu za oboljele od Parkinsonove bolesti.

tekst: Međimurske novine