Prijelazni rok već traje, važne promjene za veterane

Još 15. lipnja započeo je prijelazni rok za nogometaša amatere koji traje do 31. srpnja na recipis, te do 15. listopada na istupnicu.

100 kuna – prijelaz igrača
50 kuna – prijelaz igrača do 15 godina
10 kuna – prva registracija

Igrači mogu biti registrirani za najviše tri kluba tijekom razdoblja od 01.srpnja do 30.lipnja sljedeće godine, a tijekom ovog razdoblja igrač ima pravo nastupa u službenim utakmicama samo za dva kluba.

Kao veteran može se registrirati svaki igrač koji navršava trideset i sedam (37) godina života u tekućoj natjecateljskoj godini. Kao takav igrač može nastupati i u seniorskoj konkurenciji. Igrači koji su već registrirani kao veterani, a mlađi su od trideset i sedam (37) godina u tekućoj natjecateljskoj godini NE mogu nastupati za seniorsku ekipu te se vode u posebnom registru veterana.

Klub i igrač ne smiju sudjelovati u premosnom transferu. Premosni transfer predstavlja bilo koja dva uzastopna transfera, nacionalna ili međunarodna, istog igrača, koji su povezani jedan s drugim i koji obuhvaćaju registraciju tog igrača za srednji klub s ciljem izbjegavanja primjene relevantnih pravilnika ili zakona ili prijevare druge osobe ili pravnog subjekta. Pretpostavlja se da u slučaju dva uzastopna transfera (nacionalna ili međunarodna) istog igrača, a koja su se dogodila u razdoblju od 16 tjedana, strane uključene u ta dva transfera (klubovi i igrač), sudjelovale u premosnom transferu.