Predstavljeni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan”, početak 21. lipnja

Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” ove godine bit će održani po 17. puta.

Organizator kampova je Zajednica sportskih udruga Čakovca, pokrovitelj Grad Čakovec, a kampove provode čakovečki sportski klubovi. Namijenjeni su djeci školskog uzrasta s gradskog područja s ciljem kvalitetnog provođenja ljetnih školskih praznika.

Tijekom dva sata, svakog radnog dana s djecom na kampu rade obrazovani stručnjaci; profesori TZK, apsolventi kineziologije i stručni treneri. Za djecu je osigurano osvježenje, a svaki sudionik kampova dobiva i prigodnu majicu.

Danas se na vanjskom terenu Macanovog doma održala konferencija za novinare, a na njoj su govorili Bojan Ružić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca, Damir Nemec, predsjednik Športsko-streljačkog kluba Čakovec i Ljerka Cividini, čakovečka gradonačelnica.

Pri je riječ dobio domaćin današnje konferencije Bojan Ružić.

“Zajednica već 17 godina zaredom organizira ljetne sportske kampove. Cilj kampova je da se djeci tijekom školskih praznika ponude određene sportske aktivnosti kako bi se odvojili od televizora, laptopa i razno raznih igrica. Zajednica je organizator, a sportski klubovi provode kampove, a jedan od ciljeva je da se djeca i kasnije uključe u neki od sportskih klubova. Prema analizama u ovim sportskim kampovima, sudjeluje više djece koja se na bave nikakvom aktivnošću. Ove godine imamo 23 sportska kampa u 18 sportova. Uspjeh ovih kampova je zadovoljstvo djece i roditelja”, kazao je Ružić.

Nakon njega na red je došao Damir Nemec koji je govorio o kampovima u streljaštvu.

“Prvo bi se zahvalio Zajednici i Gradu Čakovcu što uopće provode takve kampove. Priključili smo se prije tri godine, a na početku smo očekivali 20 polaznika. Prvog dana došlo nam je 80 polaznika koje smo morali podijeliti u dvije grupe. Streljaštvo je specifičan sport, a kroz kamp su djeca isprobala sve čari ovog sporta”, istaknuo je Nemec.

Konferenciju je zatvorila novoizabrana gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

“Kampovi u gradu su prisutni od 2005. godine. Grad Čakovec je uvijek pomogop i dalje će pomagati ovom projektu. Zahvalni smo Zajednici sportova što si daju truda. Hvala i svim klubovima koji daju svoje prostore i terene da naši mladi dobro provedu svoje praznike. Ovakvo iskorišteno vrijeme je dobro za našu djecu. Sport je jedan od bitnijih koraka socijalizacije mladih i naravno da je to prvi temelj za daljnji životni razvoj. Znamo gdje je sport da ima i zdravlja, društva i zdrave omaldine”, zaključila je čakovečka gradonačelnica.

U sklopu kampova će se održati razna predavanja od zdravoj prehrani, o životnim situacijama s HGSS-om, JVP Čakovec i ostalima. Kamp za sudionike s područja Grada Čakovca iznosi 100 kuna, a one koji nisu s područja Grada plaćaju 150 kuna kotizacije. Za taj iznos mogu sudjelovati na neograničenom broju kampova, a prijave se vrše na recepciji čakovečkih bazena.