Image

Povratnik u redove Čakovca

MUški rukometni klub Čakovec dobio je pojačanje na poziciji desnog krila.

Iako će uskoro napuniti 20 godina, Tin Tompić u Čakovec dolazi s premijerligaškim iskustvom. U najvišem hrvatskom rangu Tompić je igrao u posljednje tri godine, a ujedno je bio i mladi hrvatski reprezentativac.

“Nisam previše razmišljao o povratku u Čakovec sve dok mi se nije javio predsjednik kluba gospodin Kavran. On mi je tada ponudio dosta bolje uvjete nego što sam imao u Varaždinu tako da mi za donošenje odluke nije trebalo puno vremena. Neki od glavnih razloga zbog kojih sam se odlučio vratiti u Čakovec jesu veća minutaža, prijateljska okolina, sjajna atmosfera na domaćim utakmicama i blizina – sada ne moram izgubiti 4 sata radi odlaska na trening. Mislim kako me ekipa odlično prihvatila, gotovo sve igrače već otprije znam tako da mi nije trebalo puno vremena da se uklopim. Za sad sve ide prema planu, atmosfera u ekipi je odlična, kvalitetno se trenira (7 puta na tjedan) i nadam se da ćemo kao ekipa ostvariti što veći uspjeh”, kazao nam je Tompić pa nastavio govoriti o ciljevima.

“Glavni je cilj ove sezone, kao što je predsjednik rekao, osigurati ostanak u ligi i da svi naravno ostanemo zdravi. Mislim da je taj cilj trenutno veoma ostvariv. Najbitnije od svega je da svaku utakmicu dajemo sve od sebe. Ako ćemo se toga pridržavati i ako budemo imali sreće, možda čak i ostvarimo plasman u viši rang, no nije kraj svijeta ukoliko u tome ne uspijemo”, poručio je 19. godišnji Tompić kojeg tijekom sezone čekaju i fakultetske obaveze.

“Trenutno mi je glavni cilj završiti fakultet, što se tiče rukometa nemam osobno baš nekih ciljeva i očekivanja, više na to gledam kao zabavu nego kao posao, ali svejedno pokušavam davati sve od sebe na treninzima i utakmicama. Naravno da bi bilo lijepo profesionalno se baviti rukometom, ali to je samo privremeno rješenje te zbog toga puno veći naglasak stavljam na obrazovanje nego na rukomet”, zaključio je desnokrilni igrač Čakovca.

Premijeru u novom dresu imat će u Našicama gdje danas gostuje sa svojom momčadi.