Image

Početkom prosinca kreće Polarna liga

Početkom prosinca 2023. godine započinje jedna od omiljenih trkačkih natjecanja u Donjem Međimurju, 12. po redu Polarna kros liga Prelog.

U organizaciji Biciklističkog kluba Prelog, liga će se u devet kola, subotom u 15 sati, održavati od 2. prosinca 2023. do 27. siječnja 2024. godine, uz proglašenje pobjednika i završno druženje 3. veljače 2024.

Trkači mogu birati između dvije staze – kraće od 3,2 km ili duže od 10,8 km, a tu je i kategorija hodača na 3,2 km. Trči se uz akumulacijsko jezero HE Dubrava, naizmjenično jedno kolo po asfaltu na nasipu, a drugo po šljunku pored nasipa, a start i cilje je kod mostića na nasipu uz jezero HE Dubrava, preko puta DG Sporta.

Startnina iznosi 20 eura za cijelu ligu ili 4 eura jednokratno za utrku. I u ovoj ligi za okrijepu će se koristiti metalni lončići (8 eura) umjesto plastičnih čaša s ciljem očuvanja prirode, a donacije za okrijepu (1 euro) ići Skloništu za životinje „Prijatelji“ u Čakovcu!

– Ovo natjecanje je idealna prilika za održavanje i podizanje kondicije za sljedeću biciklističku ili trkačku sezonu! – poručuju iz BK-a Prelog.

Organizator zadržava pravo promjene podloge trčanja prema trenutnim vremenskim prilikama, tj. neprilikama. Sve detalje, kategorije i nagrade pronađite u raspisu ovdje.

tekst: medjimurski.hr