“Pa nitko ovo nije očekivao”

Kakva dva tjedna za Antoniju Ružić!

Nakon slavlja u portugalskom Lagosu, Orehovčanka je do kraja otišla i na ITF turniru tenisačica istog nagradnog fonda (25.000 dolara) u Hamburgu gdje joj je u finalnom dvoboju kod vodstva od 6:2 i 4:1 u drugom setu meč predala 149. igračica svijeta, Mađarica Timea Babos.

Antonia je do tada potpuno dominirala u finalnom susretu. Bila je to čak 12. uzastopna pobjeda 18-godišnje Hrvatice koja je tako stigla do svog trećeg naslova na ITF turnirima, nakon austrijskog Bad Waltersdorfa (15.000 dolara) i Lagosa.

Nitko ovo nije očekivao, pa ni ja. I dalje sam pokušavala uživati u igri i dati sve od sebe. Meč po meč, poen po poen. Pobijediti 12 mečeva nije lagano, ali eto nas. Planirala sam Istanbul, ali sam otkazala jer sam imala vrlo dobra, ali teška 2 tjedna te ću se pripremati za nove izazove. Željela bih se zahvaliti svim navijačima i fanovima koji me bodre i podržavaju na bilo koji način. Hvala svima, pogotovo mojim Međimurcima”, kazala nam je Tonka nakon meča.

Nakon ovog rezultata očekuje je novi skok na svjetskoj rang-listi, gdje je prije dva tjedna bila na 727. mjestu. Sada bi se trebala naći oko 380. pozicije na WTA listi.