Image

Održan 29. Vitez grada Čakovca u povodu 30 godina Streličarskog kluba “Katarina Zrinski”

Streličari “Katarine Zrinski” iz Čakovca organizirali su 29. po redu tradicionalni streličarski turnir Vitez grada Čakovca u povodu 30 godina rada kluba. Podno zidina starog dvorca Zrinskih okupilo se oko 55 streličara iz 18 klubova čitave Hrvatske s namjerom da osvoje titulu Viteza Čakovca.

Ovaj jedinstveni turnir na kojem se za titulu Viteza na kraju bore najbolji iz kvalifikacija, otvorila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i zaželjela svim gostima i domaćinima “SVE u ZLATO” – streličarskim pozdravom za najbolje rezultate.

Ovaj turnir ima najljepši ambijent u Hrvatskoj, ali i šire kako se održava u čakovečkom jezeru starog dvorca Zrinskih.

U finale za Viteza Čakovca ušli su: Marko Juranić iz Zagreba, Leo Sulik iz Zagreba, Zinka Eduard iz Kutine, Nenad Nemec iz Čakovca i Čurić Goran iz Zagreba. Titulu Viteza Čakovca osvoji je Marko Juranić s dva pogotka u jabuku na 40 metara.

U finalu za Malog Viteza Čakovca pucala su djeca do 14 godina: Mateo Kontrec iz Varaždina, Sara Stojčević iz Kutine i Antonio Kobal iz Sv. Ivan Žabno. Titulu Malog Viteza Čakovca osvojio je Mateo Kontrec koji je pogodio jabuku na 30 metara.

U kvalifikacijskom djelu naši streličari iz čakovečkog kluba odlično su pucali i na kraju osvojili 10 medalja. U tradicionalnom luku najbolje su opet pucali mladi streličari koji i dalje postavljaju državne rekorde. Tako je Jan Miljan na ovom turniru uspio otpucati novi juniorski državni rekord i pri tome osvojio zlatnu medalju. Novi državni rekord u kategoriji kadetkinja ostvarila je i Nola Jambrošić te također osvojila zlatnu medalju. Među seniorima Nenad Nemec osvojio je zlato, a Luka Knezić broncu. U kategoriji seniorki Dijana Topolnjak uzela je zlatnu medalju.

U složenom luku među dječacima do 12 godina Dino Zgrebec osvojio je srebrnu medalju. Andrija Đurčević u kategoriji kadeta pak je kao najbolji uzeo zlato.

U stilu olimpijskog luka među djevojčicama do 12 godina Nola Grošević osvojila je zlatnu medalju. U veteranskoj kategoriji Mihael Štebih bio je prvi, a među seniorima Tihomir Miljan četvrti. U kategoriji seniorki Mija Mance osvojila je zlatnu medalju.