Image

Novakovi golovi vrijedni tri boda

Dinamo (D) i Međimurje u današnji dvoboj su ušli kao susjedi na tablici i dijelio ih je samo bod, ali su domaćini već od početka pokazali više želje da povećaju tu prednost i uzvrate gostima za poraz u prvom dijelu u Čakovcu. 

Prva velika prilika stigla je u 9.minuti. Propuh u gostujućoj obrani ne koristi Novak čiji udarac prvo zaustavlja vratar Jelavić, a nakon toga loptu na putu prema mreži tijelom blokira Senčar. Nakon toga igra se razvodnila na teškom i blatnom terenu Kokotovog veza uz nešto veću inicijativu domaćina što se isplatilo u završnici prvog dijela. Žulić je, kraj pasivne obrane Međimurja,  osvojio puno prostora s desne strane i odlično uposlio Novaka koji ovog puta ne propušta priliku i prizemnim udarcem dovodi domaćine u zasluženo vodstvo. Do kraja poluvremena vidjeli smo i prvi udarac  gostiju u okvir vratiju, ali pokušaj Matheusu lako je ukrotio Prekupec.

Početkom nastavka ponovno zicer za domaćina, ali kapetan Krznar ne uspijeva zahvatiti odličan ubačaj s lijeve strane. Već u sljedećem napadu uzvraća Lesar, ali dobar prodor završava lošim udarcem. Utakmica je živnula u nastavku, a u 53.minuti Novak se najbolje snalazi u gužvi u gostujućem šesnaestercu i na sličan način kao i kod prvog gola pogađa mrežu. U 64.minuti domaća momčad ima još jedan zicer, no netipično za njega Krznar ne zabija ni ovaj put. Međimurje se ponovno javilo tek u 76.minuti kada dobar pokušaj Senčara iz slobodnjaka sigurno zaustavlja Prekupec. Samo minutu kasnije kao da je kapetan Krznar odlučio da na ovoj utakmici neće zabiti gol, pa njegov izlazak pred golmana Jelavića ostaje bez rezultata.

Do kraja susreta mreže su mirovale, a domaćini se zasluženo radovali pobjedi i čvrstoj sredini tablice s 20 bodova.

NK DINAMO (D): Prekupec, Žulić, Novak D., Sabol, Krznar, Malenović, Petak, Mezga, Kovač, Bacinger, Šimunić (Kanižaj, Novak P., Bister, Rališ, Marodi, Zadravec, Jakšić)

NK MEĐIMURJE: Jelavić, Lesar, Turk, Lacić-Klarić, Matheus, Drk, Vinski, Senčar, Štajerec, Mihoković, Bešlić (Hozjan, Novak, Švenda, Horvat, Ivančić, Krznar, Cesar)

tekst: Miljenko Ovčar