“Ta povezanost i zajedništvo je dodatna vrijednost i tijekom utakmice”

Rukometašice Zrinskog večeras od 18 sati najtežim gostovanjem u sezoni otvaraju novu prvoligašku sezonu. Put Koprivnice kreću nakon mjesec i pol dana priprema koje je predvodio trener Goran Mrđen, pomoćna trenerica Darinka Pavleković i kondicijska trenerica Ines Okun.

Igrački kadar nije se previše promijenio od prethodne sezone. Klub je napustila Marija Borković iz Siska, dok su u čakovečku svlačionicu stigle dvije mlade perspektivne igračice Sara Krizmanić i Ana Ugrin te Dragica Džono koja će svojim dugogodišnjim igračkim iskustvom pomoći mladoj ekipi.

“Ovogodišnji cilj je gornji dom na prvenstvenoj ljestvici. Mislim da su pripreme uspješno odrađene. Trenirale smo dva puta dnevno kombinirajući kondicijske i taktičke rukometne treninge. Dio priprema odrađen je i u Toplicama Sveti Martin što je služilo i kao dodatan “teambuilding” prije početka prvenstva. Ovom bih prilikom zahvalila našim sponzorima koji su nam to omogućili. Odigrale smo nekoliko pripremnih utakmica u kojima smo uvidjeli naše prednosti i nedostatke na kojima smo dodatno radili kako bismo spremno dočekale početak prvenstva. Nažalost na jednoj od pripremnih utakmica ozlijedila nam se Lana Bartolić kojoj želimo što brži povratak na teren”, osvrnula se kapetanica Zrinskog na odrađene pripreme.

Za kraj priprema Zrinskice su osvojile Memorijalni turnir “Željko Golik Braco”/foto: Siniša Ludaš

Protekla sezona bila je povijesna za čakovečki klub. Ostanak u ligi izboren je nekoliko kola prije kraja prvenstva, a šlag na torti bilo je igranje u polufinalu kupa.

Ove sezone, kao i prijašnjih, naglasak će svakako biti na čvrstoj i agresivnoj obrani iz koje ćemo vući u protunapad i pokušati zabiti što više “laganih” golova. Atmosfera u ekipi je svakim danom sve bolja i bolja. Osim što zajedno treniramo, zajedno provodimo i puno slobodnog vremena, družimo se i zabavljamo. Nismo samo suigračice nego i prijateljice, a ta povezanost i naše zajedništvo svakako je dodatna vrijednost i tijekom utakmice”, kazala je Melani Balić.

Prvenstvo započinju nešto ranije nego ostale ekipe, već u utorak, 14. rujna protiv aktualnih prvakinja.

“Podravka je već započela svoja službena natjecanja u ovoj sezoni, odlično su startale u Ligi prvakinja i pobijedile Budućnost na čemu im čestitam. Mi odlazimo u Koprivnicu rasterećene, pokušati odigrati najbolje što možemo te iskoristiti i ovu utakmicu kao pripremu za prvenstvene oglede koji nam slijede. Jedva čekamo prvu domaću utakmicu, 25. rujna kada ugošćujemo nove prvoligašice, ŽRK Trogir. Mislim da imamo dobar ligaški raspored. Na nama je da u svaku utakmicu uđemo maksimalno spremno i koncentrirano, poštujući sustav igre te jedino tako možemo do ostvarenja cilja – gornji dom prvenstvene ljestvice. Nastojat ćemo nastaviti odličan niz od početka ove godine, a imat ćemo i dodatan vjetar u leđa, podršku naših navijača koji će se napokon vratiti na tribine i nositi nas tijekom utakmica. Želje i motivacije ne nedostaje te jedva čekamo da prvenstvo počne”, zaključila je Balić.

Kapetanica Zrinskog Melani Balić zadužena je za dobru atmosferu u svlačionici/foto: Siniša Ludaš

Nakon gostovanja u Koprivnici, Zrinski u drugom kolu ugošćuje Trogir dok u trećem gostuju kod Trešnjevke.