[VIDEO] Nino uz trenera Karla brusi formu za buduće izazove

Nino Baša i Karlo Jambor zajendičkom suradnjom žele da mladi međimurski stolnotenisač ostvari svoj san, a to je nastup na Paraolimpijskim igrama.

Poznati međimurski sportaš s invaliditetom Nino Baša stolnim tenisom počeo se baviti u 1. razredu osnovne škole kada je na prezentaciju stolnog tenisa u Ivanovec došao slavni hrvatski stolnotenisač, Zoran Primorac. Stolni tenis počeo je trenirati iz znatiželje, a treniranje ovog sporta nastavilo se do dan danas. Najveća motivacija u sportu su mu prijatelji s kojima trenira te obitelj i poznanici. Kako nam sam kaže, nema nekog uzora jer ima dosta igrača od kojih se može nešto naučiti.

Suradnja Karla i Nine za sada sjajno funkcionira

Za njegov daljnji razvoj zadužen je mladi međimurski trener Karlo Jambor, sudent Kineziološkog fakulteta smjer nogomet te stručnog studija stolnog tenisa u Splitu. U svojoj sportskoj karijeri bavio se nogometom, plivanjem, a kasnije i stolnim tenisom. Upravo je u stolnom tenisu pronašao svoju ljubav te se tim sportom počeo ozbiljnije baviti. Njegov početak bio je u MSTC Čakovec pod vodstvom trenerica Kaje i Danijele te trenera Samira. Prošao je sva natjecanja u Hrvatskoj, od najmlađih kadeta do seniora. Na poziv braće Nikole i Josipa Magdalenića odazvao se sudjelovanju u treniranju djece u STK Zasadbreg.

Karlo i Nino na jednom treningu u Zasadbregu

Karlo i Nino zajedno treniraju mjesec dana, a obje strane zadovoljne su suradnjom.

Nino je bio gost prve sezone Spominaja