Nikolina Zadravec objavom na društvenim mrežama oprostila se od legendardnog trenera

Nakon jučerašnjeg derbija između Podravke i Lokomotive, iznenada nas je zauvijek napustio legendardni igrač i trener Zlatko Saračević.

S jugoslavenskom je reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

Njegov život obilježili su mnogobrojni sportski uspjesi od kojih vrijedi istaknuti olimpijsku zlatnu medalju s hrvatskom reprezentacijom iz Atlante 1996. godine, a kao član zlatne reprezentacije dobitnik je i državne nagrade za šport ”Franjo Bučar.”

S hrvatskom je reprezentacijom bio i doprvak na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994.i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu

1992. i 1993. je bio klupski europski doprvak s RK Zagrebom.

U svojoj 41. godini je završio profesionalnu rukometnu karijeru, a nakon toga se u potpunosti posvetio trenerskom poslu gdje je nastavio svoj rukometni put sve do danas.

Prije tri godine, po prvi puta je postao trener ženske rukometne ekipe i to najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba Podravka Vegete. Za njega je to, kako je uvijek govorio bio velik izazov, koji je prihvatio i svakim je danom pokazivao da živi s ovim malim gradom i ljudima.

Jučer je svoju ekipu vodio u još jednoj važnoj utakmici koju su pobijedile za svog trenera koji je beskrajno vjerovao u njih. Pratio je svaki njihov korak i gotovo tri godine prolazio sve tuge i radosti zajedno s njima. Bio je to posljednji zagrljaj s ekipom koju je obožavao i s kojom je ostvario velike rezultate.

Objavom na društvenim mrežama, s trener se oprostila i međimurska rukometašica Nikolina Zadravec kojoj je Sarčević bio trener nekoliko godina.

“Samo da vam kažem cure, ja vas volim sve…”, bile su njegove posljednje riječi. Počivaj u miru treneru”, napisala je Nikolina na svom Instagram pfotilu.

foto: Nikolina Zadravec/Instagram