“Nije mi problem iz svjetskog finala doći na PH, to je zahvala mom klubu i moj posao”

Osječka dvorana Gradski vrt i Gimnastičko društvo Osijek-Žito, drugu godinu za redom ugostiti će sve ono najbolje što nudi hrvatska gimnastika. Od petka do nedjelje (29.-31. listopada) domaćini su Prvenstva Hrvatske u svim kategorijama muške i ženske sportske gimnastike i to: 30. Ekipnog, višebojskog i pojedinačnog PH u apsolutnom programu, 5. u univerzalnom programu te 1. Ekipnog i višebojskog PH u slobodnom i obaveznom programu.

Možda i najbolju potvrdu koliko je i sportašima bitno, poslao je svježi svjetski finalist Filip Ude koji je tek u ponedjeljak sletio iz Japana u Hrvatsku i koji ovog vikenda dolazi u Osijek.

“Trener Igor Križimski mi je baš prije kvalifikacija Svjetskog prvenstva rekao ‘idemo na Državno”. Nemam nikakav problem nastupiti. To je i jedna vrsta zahvale mom klubu GK MZ Macan. Uostalom i moj posao. Ako treneri odluče da negdje nastupam, to je onda to”, rekao je Ude.

Među 33 kluba koji će nastupiti u Osijeku najviše natjecatelja imati će ZTD Hrvatski Sokol, njih 51, GK Sokol Karlovac 40, Inova-Gim Osijek 34, AGK Stellae 27, GK Rijeka 26, GK Dubrava 25, GK Novi Zagreb 23, GK Petrinja i GK Trešnjevka 22, GK Vukovar 21, GK Vindija 20…

U petak, prvoga dana natjecanja na programu je ženski apsolutni program (od 14:00 do 19:00 sati), u subotu muški apsolutni i univerzalni te ženski slobodni (od 9:00 do 20:00 sati), a u nedjelju muški slobodni i obavezni te ženski obavezni (od 8:30 do 18:00 sati).

Ulaz na natjecanje je slobodan za sve posjetitelje, a svi posjetitelji stariji od 12 godina moraju na ulazu predočiti digitalnu EU COVID potvrdu.