Nevia Fotak u Beogradu postala svjetska prvakinja na 200m

Učenice i učenici čakovečkih osnovnih škola sudjelovali su kao članovi delegacije Hrvatskog školskog sportskog saveza na World School Sport Games U15 koje su održane u Beogradu od 11. do 19. rujna 2021. godine.

ISF U15 World School Sport Games je natjecanje koje se održava u organizaciji Međunarodnog školskog sportskog saveza (ISF). U proteklih je devet dana u Beogradu okupilo 2500 učenika iz 42 zemalja svijeta koji su se natjecali u čak 14 sportova.

Najuspješnija je bila predstavnica II. osnovne škole Čakovec, Nevia Fotak koja je pobjedila u disciplini utrke na 200 m s osobnim rekordom 25,72 sek., te tako postala svjetska prvakinja školskog sporta do 15 godina ostavivši iza sebe predstavnicu Namibije i trećeplasiranu učenicu iz Slovačke. Također osvojila je srebrnu medalju u disciplini skoka u dalj s preskočenih 5,34 m.

III. osnovnu školu Čakovec predstavljala je učenica Jana Blažeka koja je nastupala u utrci na 800 m,  istrčavši svoj osobni rekolrd 2:31,33 min. te osvojivši sjajno 6. mjesto u jakoj svjetskoj konkurenciji.

I. osnovnu školu Čakovec su predstavljali učenici Lovro Novak, Ivano Rodek, Lovro Beuk, Filip Sinković, Josip Džerdži, Paris Posavec, Leon Igrec, Roko Knežević, Andro Juras i Martin Kovač, te su u vrlo jakoj konkurenciji su osvojili sjajno 5. mjesto u košarci. 

Mentor atletičarkama bio je profesor Damir Fotak, dok su košarkašku ekipu pratili profesori Matija Horvat i Marinko Horvat. U hrvatskoj delegaciji iz Međimurja bio je i Marin Horvat kao član tehničke komisije u nogometu.

Iz Beograda svi se vraćaju puni pozitivnih dojmova koji će im sigurno biti poticaj za daljnja natjecanja te su ujedno zahvalni Hrvatskom školskom sportskom savezu na ukazanoj prilici.