Najbolji trenuci 2020: Na početku godine sjajne uspjehe postizali su atletičari, nogometaši, šahisti, Antonia Ružić…

Za kraj 2020. godine prisjetit ćemo se najboljih sportskih trenutaka međimurskog sporta u ovoj godinu koja je bila sve, samo ne normalna.

Počet ćemo od siječnja i uspjeha Antonie Ružić, međimurskih atletičara , šahista, stlnotenisača i nogometaša.

  1. Antonia Ružić izborila četvrtfinale juniorskog Australian Opena
  • S dvije izborene pobjede u parovima, Antonia Ružić i njezina partnerica Belgijka Sofia Costouals izborile su četvrtfinale Grand Slama u Australiji. Tadašnje protivnice bile su Amerikanke Savannah Broauds i Elizabeth Coleman. Odličan start u meč imale su Antonia i Sofia i povele 5:2. Amerikanke se nisu predale te nak raju osvajaju set sa 7:5. Drugi set potpuno nadmoćno dobivaju sa 6:0, za konačnih 2:0. Amerikanke su u ovom meču dobile čak 11 gemova u nizu. Antonia je turnir u Australiji završila s dvije pobjede u kvalifikacijama na pojedinačnom turniru i dvije pobjede u parovima.

2. Kristina, Alena, Marta i Gabrijel nastupali za reprezentaciju Hrvatske

  • Za reprezentaciju Hrvatske na tromeču nastupalo je četvero međimurskih atletičara. Kristina Dudek trčala je van konkurencije utrku na 400 metara. Alena Hrušoci sudjelovala je u štafeti (4x400m), a najmlađa među njima, Marta Novak trčala je utrku na 800 metara. Dio muške reprezentacije bio je Gabrijel Stojanović, a on je trčao u štafeti (4×400) metara.

3. Ivor Colev i Grga Brnadić iz Mađarske se vratili s medaljama

  • Mladi šahisti Stridona nastupili su u nedjelju, 19. siječnja 2020., na šahovskom turniru u Mađarskoj. Turnir pod nazivom XII. Négy Évszak Kupa felnőtt és ifjúsági sakkverseny Pannónia Prima Grand Prix odvijao se u gradu Sambotelu. Ivor Colev u svojoj je kategoriji osvojio prvo mjesto, a Grga Brnadić drugo mjesto.

4. Anamarija Turk sudjelovala na prestižnom turniru u Münchenu

  • U Münchenu se održavao najveći međunarodni streljački turnir na kojem je sudjelovala i naša juniorka Anamarija Turk iz Streljačkog Kluba Zelenbor. Anamarija je postigla novi međimurski rekord od 617,7 krugova što je bilo dovoljno za 57. mjesto među najboljim juniorkama iz cijeloga svijeta.

5. Hana Zadravec i Nino Bujan najbolji pojedinci na prvenstvu Međimurja

  • U subotu 12. siječnja, u dvorani 2. Osnovne škole u Čakovcu u organizaciji Stolnoteniskoga kluba Putjane i Međimurskoga stolnoteniskog saveza odigrano je pojedinačno seniorsko prvenstvo Međimurja u stolnom tenisu. Mnogobrojni stolnotenisači odmjerili su svoje snage, a nakon gotovo 7 sati dobili smo pobjednike u svim kategorijama.

6. Klupsko nogometno prvenstvo: Rudar u finalu svladao Podturen

  • Zadnja utakmica na Klupskom prvenstvu nadmašila je sva očekivanja, a obje ekipe imale su uz pogotke još nekoliko sjajnih prilika. Poveo je Rudar pogotkom Messrića da bi izjednačenje donio Petak. Rudar ponovno vodi 2:1 pogotkom Antolovića, ali se Podturen opet vraća, a u strijelce se upisao Balenović. Nažalost po Podturenčane, na 3:2 povisuje njihov bivši igrač Antolović. Konačan rezultat postavio je Silvio Radiković.

7. BK Puls iz Čakovca odličan organizator Nacionalnog prvenstva Hrvatske u ciklokrosu

  • Na ovom natjecanju sjajne rezultate ostvarili su brojni međimurski biciklisti.

8. Završena ciklokros liga: Odlični rezultati za BK Mura avantura

  • Biciklisti Mure Avanture početkom 2020. godine nastavili su s odličnim rezultatima