“Nadam se da ću odraditi svoje skokove najbolje što mogu”

Nakon točno mjesec dana i nastupa na Europskom prvenstvu u Baselu dio hrvatske muške i ženske reprezentacije u sportskoj gimnastici ponovno je u pogonu. Pred njima je Svjetski kup u Varni, a put Bugarske u ponedjeljak su otišli Tin Srbić, Aurel Benović, Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić u pratnji trenera Lucijana Krcea, Vladimira Mađarevića, Igora Križimskog i Miroslava Končarevića dok će natjecanje suditi Ana Sesvečan i Boris Čulin.

Kvalifikacije su na rasporedu u četvrtak i petak, finala pak u subotu i nedjelju, a prvi će na podij sutra od 14 sati izaći Aurel Benović na parteru, Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama.Dan kasnije u lovu na finale biti će Tin Srbić na preči, Benović premijerno na preskoku, Zwicker na gredi, te Ana Đerek na gredi i parteru.

Hrvatska rekorderka po broju finala na Svjetskim kupovima, Tijana Korent (32 finala, 8 medalja), u Varni želi povećati ovu brojku.

“Nadam se da ću odraditi svoje skokove najbolje što mogu, da ću se uspjeti plasirati u finale, iako je konkurencija velika, barem brojčano. Tu je i najstarija gimnastička olimpijka Oksana Ćusovitina. Fascinantno mi je to što radi. Ne bih se mogla zamisliti da kao ona sa 46 godina radim ovo što sada radim. Ali, možda se nije ni ona mogla zamisliti, a nikada ne znate što vam život donese”, komentirala je Tijana.

foto: HGS