Na Marini održana trodnevna veslačka škola

Dvadesetak članova Nautičkog kluba Labud te drugih zainteresiranih osoba, sudjelovalo je u trodnevnoj veslačkoj školi za odrasle osobe, koja se održala u popodnevnim satima 14., 15. i 17. lipnja 2022. godine u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina Prelog. Školu je organizirao Grad Prelog u suradnji s gospodarskim subjektom More Adventure j.d.o.o., a sve u sklopu projekta akronima AQUA ADVENTURES, koji sufinancira Europska unija iz programa INTERREG V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Iskusni instruktori Nikola Želimorski i Nenad Ujlaki prvi su dan veslačke škole posvetili teoretskom dijelu, odnosno govorili su o svemu onome što je potrebno znati prije nego se uopće upustimo u veslanje na rijekama. Osobit je naglasak bio na sigurnosti jer je to posebno važna tema za Nikolu Želimorskog koji je ujedno i član HGSS-a.

Drugog dana dvadesetak se polaznika okušalo u ekipnom veslanju u rafting čamcu i kanuu te u individualnom veslanju na SUP-u. Naglasak je ipak bio na kanuu koji je zamišljen kao temeljno plovilo ove veslačke škole. Trećeg dana na redu je bio spust rijekom Dravom u rafting čamcima. Polaznici su prošli kroz skrivene rukavce rijeke Drave i zaključili da bi svi mi mogli mnogo više cijeniti prirodne ljepote koje imamo. Na kraju, sve su strane izrazile zadovoljstvo trodnevnim događanjem, ali i nadu da ovo nije posljednji nego tek prvi korak u snažnijem razvoju veslanja u Prelogu, ali i čitavom Međimurju.

Sadržaj je isključiva odgovornost Grada Preloga i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.