Image

Na čakovečkim bazenima održan 7. “Memorijal Anto Dragić” u čast osnivaču Čakovečkog plivačkog kluba

Čakovečki plivački klub na Gradskim bazenima “Marija Ružić” organizirao je 7. po redu “Memorijal Anto Dragić” u čast jednom od najpoznatijih i najpriznatijih sportskih djelatnika Čakovca i Međimurske županije te osnivaču Čakovečkog plivačkog kluba, prof. Anti Dragiću.

Ove godine odazvao se ukupno 271 mladi plivač i plivačica, iz 14 klubova triju država, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Na taj je način nastavljena tradicija koju je pokrenuo upravo prof. Dragić kada je u počecima organizirao ovaj turnir kao božićni.

Memorijal je i ove godine službeno otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini u prisustvu obitelji Dragić te organizacijskog odbora, ponosna na velik broj mladih, volontera, ali i roditelja koji su ispunili čakovečke bazene. Pritom je istaknula Antu Dragića kao svog mentora te sportskog djelatnika i vrsnog učitelja nizu generacija u Međimurju, danas uspješnih sportaša i poslovnih ljudi.

Organizacijski odbor na čelu s predsjednikom ČPK-a Goranom Kolarićem tijekom plivačkog dana zabilježio je 1113 plivačkih startova te može biti itekako ponosan i zadovoljan razmjerima koje ovo natjecanje poprima iz godine u godinu.