MNS: Počeo prijelazni rok

18. siječnja počeo je prijelazni rok za nogometaše. U nastavku donosimo važne točke koje se tiču igrača i klubova.

1. U 2021. godini preregistraciju svih igrača i igračica obavezno će obaviti svi klubovi sa područja Međimurske županije. Preregistracija se obavlja putem elektronskog sustava “Comet”, a sukladno članku 11/a Pravilnika o registraciji klubova i igrača HNS-a.

Preregistracija koja se ne obavi putem sustava “Comet” je ništavna.

2. Preregistracija igrača obavljat će se u dva razdoblja:

a) za igrače II HNL razdoblju od 18.01.2021. do 15.02.2021.

b) za igrače III HNL-sjever, Četvrte NL Čakovec-Varaždin, svih Međimurskih liga i igračice II HNLŽ od 18.01.2021. do 22.02.2021.

3. Obvezi preregistracije podliježu svi igrači koji su registrirani zaključno s posljednjim danom koji prethodi prvom danu preregistracije, odnosno sa 31.12.2020. i to:

 1. igrači neamateri
 2. ustupljeni igrači u matičnom klubu i klubu u kojem je igrač ustupljen
 3. igrači amateri koje klub želi preregistrirati

4. Preregistracija se ne obavlja za igrače koji se redovno registriraju u vrijeme trajanja preregistracije s tim što za te registracije vrijede odredbe ove odluke vezane za obrasce za registraciju uključujući nove sportske iskaznice.

5. Svi igrači iz točke 3/c ove odluke koje klub do posljednjeg dana (22.02.2021.) utvrđenog za preregistraciju ne preregistrira, automatski prestaju biti registrirani članovi kluba, te se mogu registrirati za bilo koji klub po odredbama članka 34. Pravilnika o registraciji klubova i igrača, s tim da su obavezni u prijavi za registraciju u rubrici “dosadašnji član” upisati ime kluba u kojem je igrač bio registriran do preregistracije, a u rubrici “napomena” upisati “nije preregistriran”.

Ukoliko igrač nakon što nije preregistriran mijenja područje ŽNS, obavezan je izvaditi brisovnicu matičnog saveza.

6. Nakon isteka roka za preregistraciju igrača za klub mogu nastupati samo igrači koji su preregistrirani po odredbama ove odluke kao i igrači koji su redovno registrirani tijekom razdoblja preregistracije i čije su registracije objavljene u službenom glasilu HNS-a i službenom glasilu GOOL.

7. U svrhu obavljanja preregistracije svaki klub obavezan je dostaviti povjereniku za registracije MNS sljedeće:

 1. popis registriranih igrača koje želi preregistrirati u dva primjerka isključivo iz COMET sustava (jedan ostaje savezu, a drugi klubu) sa sljedećim podacima:
 • prezime i ime igrača,
  • datum i mjesto rođenja
  • broj dosadašnje registracije
  • članak po kojem je igrač registriran (dosadašnji članak)
  • OIB

Popis u ime kluba potpisuje osoba ovlaštena za zastupanje kluba.

8. Odlukom Izvršnog odbora MNS preregistracija igrača mlađih od 15 godina (2006.) je besplatna, a starijih od 15 godina po igraču je 10 kuna.

U postupku preregistracije igrač zadržava registracijski broj unutar MNS koji je imao prije preregistracije.