Mladić iz Draškovca igra u elitnom rangu austrijskog nogometa

Međimurski nogomet ima još jednog bisera u profesinalnom sportu.

Njegovi korijeni sežu iz Hemuševca i Draškovca, ali cijela njegova obitelj već 22 godine živi u austrijskom gradu Leobenu.

Junak naše priče je profesionalni nogometaš Matija Horvat, član austrijskog prvoligaša Hartberga, osmoplasirane momčadi austrijske Bundeslige.

Matija je nogomet počeo igrati s 4 godine na nagovor brata Marka s kojim je zajedno pohađao treninge u DSV Leobenu, a onda ga je put odveo u Nogometnu akademiju u Kapfenbergu. Prvi profesionalni nastup Matija je upisao kao 18 – godišnjak u 12. mjesecu 2017. godine u dresu Kapfenberga.

foto: Matija Horvat/osobna arhiva

U istoj sezoni odigrao je još nekoliko utakmica u austrijskom drugom rangu. U sljedećoj sezoni Horvat postaje standardni igrač u početnoj postavi, kasnije je bio odabran za kapetana, ali onda je 2020. godine stigao poziv Hartberga na kojeg nije mogao ostati imun.

“Mislim da mi se nije moglo bolje dogoditi, do sada sam zadovoljan sa postignutim rezultatima, ali uvijek može još bolje”, poručio je Matija.

Ovaj defanzivni veznjak, ponekad i stoper u austrijskoj Bundesligi ima 32 nastupa, a jednog bi dana volio obući dres hrvatske reprezentacije te zaigrati u ligama petice.

“Hartberg je mali grad (6 600 stanovnika) tako da i klub nije veliki, pa se može reći da smo kao mala obitelj koja se bori svaku godinu za ostanak u prvoj ligi, a ako smo bolji to nam je velika nagrada. Moji osobni ciljevi su mi da jednom zaigram u jednoj od 5 top liga, a volio bi kao pravi Hrvat, obući kockasti dres”, kazao nam je Matija.

foto: Matija Horvat/osobna arhiva

U razgovoru Matija nam je otrkrio da je veliki navijač jednog međimurskog četvrtoligaša.

“Pratim Draškovec na društvenim mrežama i uvijek mi je lijepo vidjeti kako dečki slave svaki put nakon pobjede”, zaključio je Horvat.

Horvat je u ovoj sezoni upisao 16 nastupa u 18 utakmica. Igra na poziciji veznog igrača, a na svom kontu ima dva postignuta pogotka. Črema Transfermarktu njegova vrijednost je 450 000€.

Ako i vi poznate nekoga tko ima međimurske korijene, bavi se sportom, a nikada nismo pisali o njemu, javite nam.