Image

Već je prošlo šest godina! Tužno sjećanje na legendarnog trenera

Željko Golik od milja zvani Braco rođen je 12. kolovoza  1954.godine, a nenadano je umro 2. srpnja 2017. godine. Bio je bivši rukometaš, a kao trener vodio je sve najače rukometne klubove u sjevernoj Hrvatskoj. U Varaždinu je trenirao Varteks Di Caprio i ŽRK Koku, dok je u Međimurju vodio tadašnju i vrlo uspješnu ekipu Perutnina Pipo – IPC. U posljednjim godinama života skrasio se kao trener ŽRK Zrinski kojeg je doveo u najviši rang ženskog rukometa. Bio je poznat po izuzetno stručnom radu s mladima, a u jednom mandatu bio je i trener mlade ženske hrvatske selekcije.

U godini u kojoj nas je napustio osvojio je i nagradu Rukometnog saveza Međimurja za najboljeg trenera za svoj rad u ŽRK Zrinski, kao i dvije godine ranije. Također, Upravni odbor Udruge trenera HRS-a je na prijedlog trenera, klubova i članova UO  dodijelio priznanje za Bracin doprinos razvoju rukometa u Republici Hrvatskoj.

U karijeri je ostavio trag kod svih igrača i igračica, a trenirao je i aktualne reprezentativke Nikolinu Zadravec te Paulu i Stelu Posavec.

“Trener Željko Golik je prije svega bio čovjek kojeg ću se uvijek sjećati s izuzetnim poštovanjem. To je čovjek koji je živio rukomet, živio da pomogne svakome kome je to potrebno. Uvijek se trudio da njegovi igrači ne budu samo kvalitetni rukometaši, nego i kvalitetne osobe. Baš kakav je i on bio. Naučio me mnogim rukometnim, ali i životnim vrijednostima. Svojom skromnošću, poštenjem i jednostavnošću vjerujem da je ostavio trag u životu svih ljudi koji su ga poznavali”, tim riječima opisala ga je Paula Posavec.