Međimurske legende: Ljubica Vrbančić

Ljubica Vrbančić rođena je 8. ožujka 1956. godine u Šemovcu gdje je i pohađala osnovnu školu. Srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u Ekonomskoj i Trgovačkoj školi, Čakovec gdje danas i radi kao referent za učenička pitanja.

Sportsku rukometnu karijeru započela je s 10 godina u ŽRK “Mladost“ Šemovec, a kasnije kao perspektivna igračica prelazi u “KOKA“ Varaždin. 1974. godine prelazi u novoosnovani klub ŽRK “Zrinski“ Čakovec gdje provodi i najveći dio svoje rukometne karijere. S navedenim klubom je i odigrala 4 kvalifikacije za ulazak u 1.A ligu Jugoslavije, ali tek nakon rekonstrukcije lige ulaze u najviši rang bivše države, time ostvarujući dotad nezamisliv podvig za takvu malu rukometnu sredinu. 1985. prelazi u ŽRK “Vis“ Varaždin koji tada drži primat u Varaždinu gdje i završava profesionalnu karijeru 1990. godine, te nastavlja igrati kao veteranka za ŽRK “Ekonomist“ Čakovec.

Kada počinje igrati kao veteranka u međuvremenu izvršava dužnosti sportske tajnice za ŽRK “Čakovec“ koji tada uspješno igra u 1. ligi, kao i na međunarodnoj sceni.

Od 25. travnja 2005. godine postaje voditeljica djevojčica u RK “San Sport“ Čakovec gdje svoje bogato rukometno iskustvo i znanje prenosi na novu generaciju.

Na osnivačkoj skupštini ŽRK “Zrinski“ Čakovec 1. kolovoza 2008. godine izabrana je za predsjednicu kluba te nastavlja rad s mlađim generacijama koje nižu uspjeh za uspjehom, kao u mini tako i u velikom rukometu. U mlađe dobnim kategorijama sa vodstvom Ljubice Vrbančić osvojena su sva državna prvenstva za djevojčice 94., 96. i 98. godišta. Slični uspjesi ponavljaju se i na međunarodnoj sceni, a 2008. osvojen je najveći turnir za mlade “Partille“ Cup u Švedskoj gdje se svake godine za naslov bore 38 najboljih ekipa iz svijeta.

Uz navedene uspjehe u rukometu možemo dodati i značajne rezultate postignute u bacanju koplja. Naime „Ljuba“  je bila i članica AK “Sloboda“ te kadetska reprezentativka Jugoslavije. Na prvenstvu za juniorke 1974. godine osvojila je treće mjesto na državnoj razini.

Također, popularna Ljuba je još dan danas aktivna u ŽRK Zrinski koji uspješno nastupa u najvišem rangu hrvatskog rukometa.