Međimurju prva prvenstvena pobjeda

Image

Nogometaši Međimurja su u petom kolu upisali prvu pobjedu.

Međimurje – Dinamo (D) 4:0 (0:0)

Miran početak dvoboja i tek u 11.minuti prvi nešto ozbiljniji pokušaj. Udarac gostujućeg kapetana Krznara, međutim, lako je ukrotio domaći vratar Jelavić. Na drugoj strani u 19.minuti Lacić-Klarić pokušava glavom nakon kornera, no ni tu nije bilo prave opasnosti. Mnogo konkretniji bio je udarac Turka u 22.minuti, međutim Prekupec odličnom intervencijom to vadi iz rašlji. U 43.minuti Lacić-Klarić je kao na tanjuru servirao loptu suparničkom igraču, ali ni u udarcu Dominika Novaka nije bilo potrebno siline.

Početkom nastavka promjena rezultata. U 47.minuti na loptu su u šesnaestercu startali Lacić-Klarić i Sabol, a sudac Dergez je procijenio da je gostujući igrač napravio prekršaj. Penal koji će se sigurno komentirati koncentrirano je izveo Lacić-Klarić poslavši vratara Prekupeca u jednu, a loptu u drugu stranu. Samo dvije minute kasnije strijelac vodećeg pogotka dobro se ogradio na 18 metara, petom izbacio jednog obrambenog igrača i potom sjajnim udarcem pogađa same rašlje. Tri minute kasnije Lacić-Klarić upisuje hat-trick glavom nakon ubačaja iz kornera. Dinamo je mogao smanjiti u 55.minuti kada Rališ iz stopostotne šanse prebacuje vrata. Točku na i stavio je Mihoković u 84.minuti nakon što mu je Lacić-Klarić propustio loptu ubačenu od Lesara.

Međimurje: Jelavić, Lesar, Pejanović, Mrazović, Turk, Lacić-Klarić, Matheus, Vinski, Senčar, Štajerec, Bešlić (Hozjan, Švenda, Novak, Levak-Panić, Juren, Krznar, Mihoković)

Dinamo (D): Prekupec, Žulić, Novak D., Novak P., Sabol, Krznar, Hlišč, Malenović K., Petak, Rališ, Bacinger (Kanižaj, Vugrinec, Marodi, Mezga, Jakšić, Malenović N., Kovač)

5. kolo 3. HNL – Sjever

Međimurje – Dinamo (D) 4:0 Varteks – Polet (SMnM) 1:1 Rudar – Virovitica 5:0 Graničar (K) – Podravina 3:0 Pitomača – Koprivnica 1:2 tekst: Miljenko Ovčar