Maria Murković osvojila broncu, Luka Salihović blizu postolja

Proteklog vikenda u Samoboru se održalo državno prvenstvo za kadete, juniore i U21, a Karate klub Međimurje je imao dva predstavnika: Luka Salihović u kategoriji juniora do 76kg i Maria Murković u kategoriji mlađih seniorki do 61kg.

Luka je imao ukupno četiri borbe te je završio ovo natjecanje s drvenom medaljom, odnosno, izgubio je za broncu. Luka je odradio lavovski posao i u kategoriji vrlo jake konkurencije uspio je zauzeti 5.mjesto te je time pokazao da lijepo napreduje i sazrijeva u pravog karate borca.

Maria Murković je i ovog puta kročila na postolje. Time pokazuje kako ima konstantu te da bronca na seniorskom prvenstvu nije bila slučajnost. Iako je falilo malo sportske sreće i iskustva koji bi pomogli da Maria ovaj put uđe i u finale, Maria je svakako odradila odličan posao.

“Samo bismo ponovno naglasili kako je Maria nakon 4 godine pauze zaredala 2 uspješno odrađena nacionalna prvenstva i u razmaku od 3 tjedna se 2 puta popela na postolje i time ispunila vlastitu kvotu te ima 2/2. Bravo Maria”, poručili su iz KK Međimurje.

Natjecatelje je i ovog puta vodio glavni trener kluba, Kristijan Lesjak, dok je trener Adriano Marciuš ponovno bio u ulozi dopredsjednika natjecateljske komisije koja je vodila računa kako bi natjecanje prošlo u najboljem redu, shodno svim epidemiološkim mjerama.

Obojica su ponosni na Mariu i Luku i na pokazanoj borbenosti, srčanosti i međimurskom kuražu. Još jednom čestitke Mariji i Luki na postignutom uspjehu, a oboje tvrde kako se upornost i treninzi uvijek isplate.