Image

Majstor je majstor: Nenad Vrbanec ima crni pojas

Dana 29.12.2022. na godišnjoj skupštini Hrvatskog judo saveza stručno trenerska komisija odlučila je da se Nenad Vrbanec promovira u 1.DAN te njegov trener Filip Šeketa u 2.DAN majstorskog pojasa.

Razlog promocije su njihovi rezultati koje su napravili u 2022. godini. Zapaženi rezultat dogodio se 30.09.2022. na dalekom polutotoku Madeira gdje je naš Nenad obranio titulu viceprvaka svijeta u kategoriji do 90 kilograma za osobe sa Down Sindromom. Ranije, 2019. godine  u Guimaraesu ( Portugal ) prvi put postao je viceprvak svijeta.

Nenad i Filip bili su jedini predstavnici iz Hvatske te samim time naši dečki  promovirali su Grad Čakovec, Međumursku županiju, Hrvatsku te Hrvatski judo savez. Iznimno sam sretan zbog Nenada jer sa svojim radom, trudom i upornošću pokazuje da ništa nije nemoguće te je zaslužio ovu nagradu koja će mu biti dodatan poticaj za daljnje izazove koji su pred njim.

Organizacija u kojoj smo član ( SUDS ) prilagođena je isključivo osobama sa Down Sindromom te prate olimpijski ciklus. Ove godine imamo Europsko prvenstvo u Napoliju te se nadamo da naš Nenad nakon dvije svjetske medalje bude osvojio i Europsku.