Lucija Lesjak proglašena najboljom sportašicom Grada Zagreba

Karatašica Lucija Lesjak i gimnastičar Tin Srbić proglašeni su za najbolje sportaše Zagreba u izboru koji tradicionalno organizira Sportski savez Grada Zagreba, a koji je uveličao i predsjednik Zoran Milanović.

Najuspješnijom sportašicom proglašena je Lucija Lesjak, osvajačica brončane medalje u kategoriji preko 68 kg na Svjetskom karate prvenstvu, te brončane medalje ekipno na Europskom prvenstvu, a najuspješnijim sportašem proglašen je Tin Srbić, član Zagrebačkog tjelovježbenog društva Hrvatski sokol, osvajač srebrne medalje na preči na Olimpijskim igrama i ukupni pobjednik Svjetskog kupa na preči.

Posebna priznanja za medalje na Olimpijskim igrama primili su Nikola Mektić, Marin Čilić i Ivan Dodig. Trofej, nagradu za životno djelo, primili su Kajak kanu klub Zagreb – olimpijac Matija Marinić, Branka Trzun-Makek, Željko GobecMato Šebalj i Drago Diklić. Posebna priznanja najuspješnijim trenerima primili su Nikola Bralić (trener Valenta i Martina Sinkovića.), Lucijan Krce (trener Tina Srbića), Srećko Šuk (trener Damira Martina), Roland Varga (trener Ivana Katanušića) i Mirela Šikoronja Ivančin (trenerica Anđele Mužinić Vincetić i Helene Dretar Karić).

Najuspješnijom ženskom ekipom proglašen je Rukometni klub Lokomotiva – finalistice EHF Europskog kupa 2020./2021., pobjednice Kupa RH, a izborile su i EHF Europsku ligu 2021./2022., a najuspješnijom muškom ekipom proglašen je Građanski nogometni klub Dinamo, prvak Hrvatske, pobjednik Kupa Hrvatske, četvrtfinalist Europske lige 2020./2021.