Image

Lorenna Hranilović brončana na jakom europskom natjecanju

Za vikend 28. i 29.10. u Kopru se održao Europski kadetski kup 2023. Na Europskom kupu je sudjelovalo 355 natjecatelja iz 22 države. 

Hrvatska je imala 50 predstavnika, a jedna od njih je članica Judo kluba Zrinski Čakovec Lorenna Hranilović koja je ujedno i članica hrvatske kadetske reprezentacije. Lorenna je kao 4. nositeljica kategorije prvo kolo bila slobodna, a u četvrtfinalu ju je dočekala prvakinja Slovenije, Mušič Maja. Prvu borbu je odradila taktički u dogovoru sa trenerom, u GS je pametno iskoristila greške protivnice te ju tako natjerala na 3. kaznu i pobjedila.

U polufinalnoj borbi protiv Oliveira Olivia [BRA] ulazi oprezno te hvata dominantan hvat i radi par dobrih napada. Ubrzo nakon toga Oliveira iskorištva trenutak Lorennine nepažnje te ju baca na bok i borbu završava zahvatom držanja. Pošto je izgubila u polufinalu izgubila je mogućnost odlaska u borbu za zlato, ali je dobila priliku boriti se u finalnom bloku za broncu protiv Luedemann Jessie [GER]. Do finalnog bloka ohladila je glavu i u borbu za broncu ušla hrabro i motivirano. Lorenna hvata dobar gard, ali protivnica napada prva, svom srećom neuspješno jer Lorenna blokira i pokušava kontrirat. Nakon toga Lorenna opet hvata prva, radi si prostor, kreće se pametno i baca na ippon te u samo 30 sekundi završava borbu i osvaja brončanu medalju!

Lorenni je ovo 3.,a ujedno i zadnji nastup na EU kadetskom kupu jer sljedeće godine prelazi u  juniore i svoj nastup u kadetskom uzrastu završava na najljepši mogući način.

– Iznimno sam ponosan i sretan na Lorennin rezultat iz razloga što smo se godinu i pol mučili sa ozljedama koje su se samo redale te usprkos tim ozljedama uspjeli smo osvojiti državnu medalju te skupiti normu za odlazak na Svjetsko kadetsko prvenstvo i prisustvivali smo na svim pripremama reprezentacije. Oduvijek sam imao taj neki osjećaj da Lorenna može napravit velike rezultate, ali su nas ozljede malo sprječavale u tome. Sad smo konačno sanirali sve ozljede te smo se nakon Svjetskog prvenstva još jače uhvatili posla i eto završili sno godinu jednim lijepim i vrlo uspješnim rezultatom. Ovo je najveći dosadašnji uspjeh same Lorenne, mene kao trenera i samog Judo kluba Zrinski Čakovec! Vjerujem da Lorenna može još puno toga ostvarit i daleko dogurati! – rekao je trener Filip Šeketa.