Leona Gulija prvakinja Hrvatske, KK Globus najuspješniji klub u kadetima u Hrvatskoj

U subotu i nedjelju u Samoboru se pod strogim epidemiološkim uvjetima održalo Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore i ml. seniore.

Karatisti Globusa iz Čakovca-Male Subotice postigli su odlične rezultate osvojivši jednu zlatnu medalju i sedam bronci. Time je Globus bio i najbolji klub u ukupnom plasmanu u kadetskom uzrastu.

Zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske osvojila je Leona Gulija koja je u jakoj konkurenciji kadetkinja +54kg bez izgubljenog poena došla do zlata. U pet teških mečeva pobijedila je protivnice 1:0, 5:0, 5:0, 1:0, te u finalu nadvisila protivnicu iz Zagreba sa čistih 3:0. Bronce su osvojili: Sven Strahija (kadeti -63kg), Ema Marčec (kadetkinje -54kg), Kristian Topličanec (juniori -61 kg), Lovro Farkaš (juniori -61kg), Josip Slukić (juniori -68kg), Sara Novak (juniorke -53kg), Ana Filipović (juniorke +59kg).

Malo je nedostajalo da bude još koje zlato umjesto bronce, ali je ipak odmogla trenutna epidemiološku situacija s ograničenim uvjetima treniranja, te samo dva odrađena natjecanja od početka pandemije (u rujnu i listopadu 2020.). Bez obzira na to naši Globusovci su se pokazali i u teškim uvjetima, te su osvojili do sad rekordnih 8 medalji sa kadetskog i juniorskog Prvenstva Hrvatske.

Nastupili su još Filip Kovačić, Timo Vlahek i Nikola Topličanec, ali ovog puta nisu imali sportske sreće.