Leo Hajdinjak napustio Međimurje, karijeru nastavlja u Austriji

U NK Međimurje stigao je u ljeti 2019. godine, a nakon dvije godine drugoligaškog nogometa, Leo Hajdinjak odlučio se za odlazak iz poznatog društva te se zaputio prema Austriji. U novoj sezoni branit će boje Allerheiligen, austrijskog trećeligaša.

“Što se tiče novog kluba za sada mogu reći sve najbolje, tek sam dva tjedna tu i stvarno je sve odlično posloženo. Od samog dolaska pristup ljudi iz kluba je bio posve drugačiji nego kod nas te se nadam da će tako i ostati. Ekipa me odlično prihvatila. Ima jako puno igrača iz Slovenije i Hrvatske. Također, tu je i Jurica Poldrugač moj bivši suigrač iz Slaven Belupa, tako da mogu reći da je atmosfera u ekipi odlična s obzirom da se svi lako sporazumijevamo. Do poziva je došlo preko austrijskog skauta koji prati našu ligu te mi je predložio dolazak u SV Allerheiligen kojima je trebao igrač mog profila. Imao sam i neke ponude iz hrvatske 2. lige, ali nakon razgovora s njim i s direktorom kluba odlučio sam promijeniti sredinu i otići preko granice”, objasnio je Leo kako je došlo do novog angažmana.

Ambiciozni trećeligaš sezonu želi završiti u gornjem domu tablice, a ako će ga poslužiti zdravlje, Hajdinjak bi im mogao biti od velike pomoći u tom cilju.

“Klupske ambicije u novoj sezoni koja kreće idućeg petka su gornji dio tablice te promocija što više igrača, a moje ambicije i želje su da odigram što više minuta te da me ozljede zaobiđu, a ako se to ostvari – ne brinem za budućnost”.

Međimurje je napustio nakon dvije godine igranja u drugoligaškom društvu. Za naš portal objašnjava zbog čega je došlo do rastanka.

“Moja epizoda u Međimurju prošla je po mom mišljenju lošije od onog što sam očekivao, kako na terenu tako i van njega, pogotovo ova druga sezona koja je bila vrlo turbulentna, što se na kraju odrazilo i na rezultat, odnosno na ispadanje iz lige. Smatram da su u tom segmentu igrači najmanje krivi zato što su se preko naših leđa vodile neke političke igre za koje, po meni, ne bi trebalo biti mjesta u sportu. Također znam da smo i razočarali naše navijače, ali isto tako mislim da moji bivši suigrači nisu zaslužili niti jednu kritiku ni od koga zato što su pokazali karakter, želju i volju te ostali u klubu kad je bilo najteže i kad nisu imali nikakva financijska primanja, a svi dobro znamo koliko je to bitno za jednog sportaša. Naravno da smatram da sam zaslužio više prilike s obzirom na rezultate koji su nas pratili, ali i na trud i zalaganje koje sam pokazivao kroz trenažni proces, ali ne zamjeram ništa niti jednom trener jer je u tom trenutku to bila njihova odluka i vizija, a tko radi taj i griješi, a ja sam tu da poštujem njihove odluke. Isto tako im svima želim puno uspjeha i sreće u trenerskim karijerama”, poručio je Hajdinjak.

Hajdinjak se nogometom počeo baviti vrlo rano, već sa 6 godina u NK Dubravčan iz Donje Dubrave. U svom prvom klubu proveo je sedam godina kada odlazi u NŠ Međimurje – Čakovec. U čakovečkoj školi nogometa zadržao se samo godinu dana, te na poziv trenera Medenjaka iz Slaven Belupa, mijenaja sredinu i odlazi u koprivničkog prvoligaša. Ponovno je Leo pružio sjajne igre i nakon jedne sezone odlazi u Italiju, točnije u SPAL, današnjeg drugoligaša. Zbog nemogućnosti dobivanja papira za registraciju, nakon šest mjeseci vraća se u Slaven Belupo gdje ostaje sve do juniora. U Slavenu je kod svakog trenera bio važan kotačić u sredini terena, a igrao je za kadete i juniore u najvišem hrvatskom rangu. Kao junior, odigrao je osam prijateljskih utakmica za prvu momčad.

Posljednjih godinu i pol dana u gradu Vegete, proveo je na posudbi u tadašnjem trećeligašu, NK Koprivnica. Svojim dobrim igrama nametnuo se u 3. HNL, te je u ljeto 2019. stigao poziv Međimurja. U Međimurju se zadržao dvije godine, a u novoj sezoni nastupat će u austrijskom Allerheiligenu.