Kljajić:”Iznimno sam sretan što smo dočekali teren s umjetnom travom”

Pomoćno nogometno igralište na čakovečkom SRC „Mladost“ potpuno je uređeno te je u petak predano na korištenje. Tim su se povodom na novouređenom terenu javnosti obratili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zatim predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić te izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Investicija vrijedna gotovo 4 milijuna kuna uključivala je građevinsko-obrtničke radove pretvaranja travnatog pomoćnog nogometnog igrališta u pomoćno igralište s umjetnom travom. Tako su se uklonili prijašnji teren, okolna oprema, ograda te podloga, a uredio se nov, postavljen je sustav odvodnje i zaštitna ograda. U sklopu projekta nabavljeni su i novi golovi s opremom, kućice za rezervne igrače te za sudačke delegate, a na kraju je postavljena umjetna trava.

“Iznimno sam sretan kao predsjednik Međimurskog nogometnog saveza jer smo konačno dobili teren s umjetnom travom. Dugo smo čekali na prvi teren, ali na sreću, dočekali smo ga. Htio bi se zahvaliti svima koji su pomogli da imamo ovo što sada vidite. Gradonačelnik Čakovca je na moju inicijativu i razgovor prihvatio ideju u postavljanju terena s umjetnom travom. Pomogao je i HNS na čelu s predsjednikom Šukerom i izvršnim direktorom Kustićem. Sigurno da je ovo opravdani projekt. Nogomet u županiji je najmasovniji sport, najpopularniji i Međimurje je dalo puno nogometnih imena. Sve to je rezultat i dokaz da se kod nas jako dobro radi s mladima. Teren će sigurno doprinijeti da se još kvalitetnije bavimo sportom, posebice u zimskom razdoblju. Nadam se da ovo nije prvi projekt, nego tek jedan u nizu. HNS pomaže lokalnim sredinama i ja bi rekao da je ovo prvi teren, ali ne i posljendnji. Ima još prostora u županiji i siguran sam da će tereni još više poboljšati kvalitetu treniranja. Mnogi su nas kopirali, krenuli smo od nule, a napravili smo jako puno”, kazao je predsjednik saveza Mato Kljajić.

Pogledajte fotogaleriju: